Bewonersvereniging Bannehof is bang voor ongelukken bij de steile entree
Bewonersvereniging Bannehof is bang voor ongelukken bij de steile entree Bewonersvereniging Bannehof

Bewonersvereniging bezorgd om steile helling bij entree Bannehof

6 februari 2021 om 09:04 Overig

GORINCHEM Bewonersvereniging Bannehof maakt zich ernstig zorgen over de steile helling bij de hoofdingang van de Bannehof. Rolstoelhouders kunnen deze helling niet of zeer slecht overbruggen. Dat schrijft de bewonersvereniging aan Rivas, ze verwijst daarbij naar het verwachte, winterse weer.

Enkele jaren geleden is de helling bij de hoofdingang al eens opgemeten, deze is nu 20 cm op een 1 meter. Zeker voor de bewoners en bezoekers die slecht ter been zijn heeft dat gevolgen. Dat geldt ook voor rolstoelgebruikers. Ook mensen die een rolstoel voortduwen, hebben moeite de helling te nemen of moeten eerst een aanloopje nemen. De helling is de laatste jaren steeds verder verzakt.

,,Nu met ook het winterse weer voor de deur is er juist alles aan gelegen dat Rivas dit terugkerend probleem van verzakking oppakt en daarmee allerlei breuken van benen, heupen en enz. voorkomt”, zo schrijft secretaris Marjo Piket aan Rivas. ,,Wij wijzen u op uw verantwoordelijkheid en uw inspanningsverplichting om al datgene in het werk te stellen om, voorzienbare, ongelukken aan bewoners en bezoekers van de Bannehof te voorkomen. De komende dagen zijn er winterse buien met regen, ijzel en sneeuw voorgehouden door het KNMI wat u zeker niet ontgaan zal zijn.”

De Bewonersvereniging Bannehof maakte al eerder bezwaar tegen achterstallig onderhoud, zoals bij de vervanging van de filters in de luchtbehandelingskasten op dak van de Bannehof.

advertentie
advertentie