De bezwaren tegen het plaatsen van een houtkachel zijn allemaal afgewezen
De bezwaren tegen het plaatsen van een houtkachel zijn allemaal afgewezen Houtkachel

Burgemeester mag houtkachel in tuinhuisje plaatsen

8 februari 2021 om 16:10 Politiek

GORINCHEM De bezwaren tegen een houtkachel in het tuinhuisje van burgemeester Reinie Brienen zijn door het college allemaal afgewezen. De houtopslag langs de muur van de kerk, waartegen eveneens bezwaar was gemaakt, is inmiddels verplaatst.

De bezwaarmaker had een handhavingsverzoek ingediend tegen het verlenen van een omgevingsvergunning voor de aanleg van een rookgasafvoer voor een houtkachel. Voor het tuinhuis was al eerder een omgevingsvergunning verstrekt. Ook tegen het graven van leidingen in de tuin maakte hij bezwaar, maar daar is geen omgevingsvergunning voor nodig. Het bezwaar tegen de houtopslag tegen de muur van het Dalems kerkje is afgewezen, omdat deze reeds verplaatst is naar elders in de tuin waar volgens het bestemmingsplan wel houtopslag is toegestaan. Het Dalems kerkje en de voormalige pastorie aan de Merwededijk zijn beiden een rijksmonument. Burgemeester Reinie Brienen verhuisde in augustus 2018 naar de pastorie, die al langer leegstond. Ze kocht het pand in 2018 van de Protestantse gemeente Gorinchem. Het kerkje wordt nog wel gebruikt voor kerkdiensten.

Het besluit op het verlenen van de omgevingsvergunning voor de rookgasafvoer werd op 15 december verlengd. Tijdens de collegevergadering van 26 januari besloot het college de vergunning alsnog te verlenen, ondanks de ingediende bezwaren. De burgemeester was niet aanwezig bij het nemen van dat besluit.

advertentie
advertentie