De Clientenraad van het Beatrixziekenhuis geeft gevraagd en ongevraagd advies
De Clientenraad van het Beatrixziekenhuis geeft gevraagd en ongevraagd advies 112 Zuid-Holland Zuid

Beatrixziekenhuis zoekt nieuw lid voor cliëntenraad

9 februari 2021 om 11:10 Overig

GORINCHEM  De Cliëntenraad van het Beatrixziekenhuis, onderdeel van Rivas Zorggroep, zoekt twee nieuwe leden.  Er staat één vacature open en per 1 juli 2021 ontstaat een tweede vacature.

De Cliëntenraad van het Beatrixziekenhuis is een onafhankelijk adviesorgaan dat de gemeenschappelijke belangen behartigt van patiënten die zijn aangewezen op zorg van het Beatrixziekenhuis. De cliëntenraad bestaat uit negen personen, die samen bijdragen aan de kwaliteit van de ziekenhuiszorg in de regio Alblasserwaard, Gorinchem, Vijfheerenlanden, West Betuwe en Land van Altena. 

INSTEMMING In het Beatrixziekenhuis staat mensgerichte patiëntzorg op hoog niveau centraal. De Cliëntenraad draagt er mede aan bij dat de zorg wordt geleverd vanuit de behoeften en wensen van de patiënten. Onderzoek naar patiëntervaringen is voor de Cliëntenraad een belangrijk instrument om te weten wat er leeft. De Cliëntenraad wordt betrokken bij beleidsonderwerpen van het ziekenhuis om daarin het cliëntenperspectief te vertegenwoordigen en geeft instemming en gevraagd en ongevraagd advies aan de directie van het ziekenhuis.

ONBEZOLDIGD De Cliëntenraad zoekt een nieuw lid dat woont in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis. Enige ervaring en/of kennis van het zorglandschap strekt tot aanbeveling. Deelname vraagt om een tijdsinvestering van gemiddeld één à twee dagdelen per week plus het bijhouden van de actuele ontwikkelingen in de zorg. De Cliëntenraad zoekt, vanwege de man-vrouw verhoudingen in de raad, bij voorkeur dames die in de Cliëntenraad mee willen denken. Het lidmaatschap van de Cliëntenraad is een onbezoldigde functie met een regeling voor onkostenvergoeding. 

Sollicitaties met CV kunnen tot uiterlijk 15 maart worden verzonden naar Cliëntenraad Beatrixziekenhuis ClientenraadBZ@rivas.nl t.a.v. N. Saarloos, ambtelijk secretaris, Postbus 90, 4200 AB Gorinchem. Bellen voor meer info kan naar N. Saarloos, 0183-645116.

.

advertentie
advertentie