Een foto van jaren gelden, op de foto leerlingen van De Baanbreker die geld storten bij de bank voor een goede doelen actie
Een foto van jaren gelden, op de foto leerlingen van De Baanbreker die geld storten bij de bank voor een goede doelen actie Regionaal Archief Gorinchem

ABN AMRO kantoor Gorinchem sluit 9 april

10 februari 2021 om 11:58 Zakelijk

GORINCHEM  Het ABN AMRO kantoor aan de Banneweg sluit 9 april. De sluiting heeft geen directe gevolgen voor de medewerkers. Het kantoorpand wordt verkocht. Nu steeds meer klanten van ABN AMRO hun bankzaken regelen via de ABN AMRO app, Internet Bankieren en Beeldbankieren neemt het aantal klanten dat een bankkantoor bezoekt elk jaar verder af en is besloten het kantoor te sluiten. 


Klanten regelen hun bankzaken waar en wanneer het hen uitkomt. Het aantal klanten (ook ouderen) dat kiest voor online bankieren is door Covid-19 in een verdere stroomversnelling geraakt. Het afgelopen jaar had de bank voor het eerst meer dan één miljard klantcontacten via de digitale kanalen. Persoonlijk bankieren via de digitale kanalen is voor ABN AMRO een speerpunt. Daarom blijft ABN AMRO ook de komende jaren investeren in verdere optimalisatie van de online dienstverlening.


DORDRECHT Het dichtstbijzijnde bankkantoor is in Dordrecht op Stationsweg 2. Andere kantoren en geldautomaten zijn te vinden op de website van ABN AMRO vinden. ABN AMRO-klanten kunnen ook geld opnemen, geld storten en sealbags storten bij de geldautomaten van Geldmaat. Op de website van Geldmaat vinden klanten de dichtstbijzijnde automaten van Geldmaat. Op de kantoren werkt ABN AMRO op afspraak. Als klanten een kantoor willen bezoeken, kunnen ze telefonisch een afspraak maken via 088 - 226 26 35 (gebruikelijke belkosten). 


BEELDBANKIEREN Klanten die face-to-face contact met een adviseur willen, kunnen op de website van ABN AMRO een afspraak maken voor een adviesgesprek via Beeldbankieren. Een persoonlijk, online videogesprek, waar en wanneer het de klant uitkomt. Het gebruik van Beeldbankieren neemt steeds verder toe. De bank ervaart dat klanten van alle leeftijden het prettig vinden om via een online videoverbinding een persoonlijk adviesgesprek te voeren met een professioneel adviseur van ABN AMRO. Voor een hypotheekgesprek kiest 93 procent van onze klanten al voor Beeldbankieren. De bank verwacht dat het aantal adviesgesprekken via Beeldbankieren de komende jaren verder toeneemt.

ABN AMRO biedt klanten die meer willen weten over Internet Bankieren, de ABN AMRO app of Beeldbankieren een gratis cursus online bankieren aan. Klanten kunnen zich hiervoor aanmelden via abnamro.nl/cursus of bellen naar 0900 0024.

advertentie
advertentie