Afbeelding
© Baki

Gorinchemse breakdancer openingsact halve finale Eurovisie Songfestival

17 februari 2021 om 13:26 Podiumkunsten

GORINCHEM De Gorinchemse danser/spreker Redo is openingsact voor de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op 20 mei in Rotterdam. Dat heeft de organisatie woensdag 17 februari bekendgemaakt.

Redouan Ait Chitt, zoals hij in het dagelijks leven heet, is geboren en getogen in Gorinchem en treedt op onder de naam I AM REDO. Hij is professioneel breakdancer die werd geboren met een lichamelijke beperking. 

GEEN EXCUUS Hij gelooft ,,dat met de juiste houding alles mogelijk is, zolang je geen excuus verzint” en verbindt zijn dromen, ervaringen, mogelijkheden en levensverhaal tot een volwaardige show. In dit geval verzorgt hij de openingsdans voor de tweede halve finale van het Songfestival.

Redo heeft verschillende prijzen gewonnen in internationale breakdancewedstrijden en heeft opgetreden voor de koninklijke familie. Verder is hij actief als motivational speaker, waarbij hij enthousiast kan vertellen over hoe hij lichamelijke beperkingen zijn grenzen niet laat bepalen.  

Tijdens zijn optreden op het Songfestival vertelt hij - naast andere zaken - zijn levensverhaal en hoopt hij anderen te inspireren. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie