Afbeelding
Riveer

Riveer gaat gedeeltelijk over op reguliere dienstregeling veerponten

27 februari 2021 om 07:44 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Vanaf maandag 1 maart gaat Riveer op de meeste veerverbindingen weer over op de reguliere dienstregeling. Dit betekent dat alle veerponten zowel in de spits als in de daluren weer gaan varen zoals je gewend bent. In verband met de verlenging van de avondklok vaart alleen het veer Brakel korter, namelijk tot 20.00 uur. Dit laatste geldt tot nader order.

Met de aangekondigde versoepelingen voor middelbare scholen, zal het ook weer drukker worden op de diverse veren. Aan boord worden de maatregelen genomen die bijdragen aan een veilige omgeving en worden reizigers verplicht om de regels, zoals het dragen van een mondkapje, in acht nemen.

REIS BUITEN DE SPITS Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vraagt Riveer om uitsluitend gebruik te maken van de dienstregeling als dit strikt noodzakelijk is. Het advies van de Rijksoverheid is nog steeds om thuis te werken, tenzij dit niet anders kan. Door minder te reizen, komen mensen op minder plekken en is er minder kans op contact met anderen. Zo kan het virus zich minder snel verspreiden. Om drukte nog meer terug te dringen, wordt geadviseerd om zoveel mogelijk buiten de spits te reizen. Is de overtocht niet noodzakelijk, bijvoorbeeld omdat je recreatief gebruik maakt van het veer? Reis dan het liefst tussen 9.00 uur en 14.30 uur.

De dienstregeling is te vinden in de reisplanner op de website en in de Riveer app. Via pushberichten in de app ontvangen reizigers bovendien het snelst informatie over veranderingen in de dienstregeling en maatregelen tegen het coronavirus. Zorg daarom dat je de app hebt gedownload en meldingen aan hebt staan.

advertentie
advertentie