Wijkagent Mark den Hartog laat wapens zien die in beslag zijn genomen en/of voor leerdoeleinden worden gebruikt.
Wijkagent Mark den Hartog laat wapens zien die in beslag zijn genomen en/of voor leerdoeleinden worden gebruikt. Gemeente Gorinchem

Jongerenwerk voert campagne ‘No Shank’ tegen wapenbezit

1 maart 2021 om 12:04 Overig

GORINCHEM Het jongerenwerk STJJMH geeft in maart voorlichting over wapenbezit onder jongeren. Ook gaat ze hen enquêteren om zo een beeld te krijgen van het wapenbezit in Gorinchem. De campagne ‘No Shank’ loopt tot 31 maart.

Jongerenwerker Thymo Kamu laat weten dat STJJMH de campagne in alle elf gemeenten waar zij jongerenwerk aanbiedt wordt gehouden. ,,In Gorinchem zijn ons geen incidenten bekend van verboden wapenbezit en we hebben ook geen signalen dat het een probleem is. Toch willen we met bewustwording graag preventief inzetten op het voorkomen van wapenbezit. Overal zie je drill video’s en ook wapenbezit is regelmatig in het nieuws.” Onderdeel van de campagne is het afnemen van enquêtes onder jongeren over het wapenbezit. De jongerenwerker bezoekt meerdere keren per week alle plekken in de stad waar jongeren samenkomen en gaat dan altijd in gesprek. In  maart gaat hij hen informeren over het wapenbezit. Tevens zal hij vragen of zij mee willen werken aan de enquête, die anoniem kan worden ingevuld om zo het wapenbezit in beeld te brengen. Ook geven ze adviezen over waar je je mes kunt inleveren en wat je moet doen als je iemand kent die een wapen in bezit heeft. Vanwege corona is gekozen om dit keer niet samen te werken met de scholen. 

‘’We gaan straatinterviews filmen en posten die online. Ook geeft een wijkagent uitleg over het wapenbezit. Zo laten we iedere week iets anders zien”, zo legt jongerenwerker Thymo Kamu uit. Tijdens deze campagne delen ze online posts op Instagram om de bewustwording te vergroten. Ze koppelen de campagne aan #noshank. Er staat een actiepagina op de website: www.ikbenervoorjou.nu/noshank. Meer weten over het jongerenwerk of STJJMH? Kijk op de website www.jongerenwerkgorinchem.nl

Ook binnen de gemeente Gorinchem is aandacht voor wapenbezit onder jongeren. Zo tekende burgemeester Reinie Brienen in het najaar een convenant over het landelijk actieplan ‘Wapen en jongeren’ samen met andere gemeenten, politie, het OM, Halt, jeugdorganisaties en drie ministeries. Tevens zijn in de gemeente twee extra’s BOA’s en een BOA coördinator ingezet. Op 18 maart houdt de gemeente een informatieavond over cameratoezicht en wapenbezit onder jongeren. 


advertentie
advertentie