Bio van Britt van Engeland
Bio van Britt van Engeland CPG

Nieuwe kansen bij CPG voor eventmanager in coronatijd

2 maart 2021 om 15:33 Corona Dossier coronavirus

GORINCHEM Tijdens de online bijeenkomst van het CPG in februari vertelden Roelof Jansen (GAST.) en Britt van Engeland (B.YE) hoe zij nieuwe kansen pakten, toen hun branche als een van de eerste in Lock down ging.

Na een korte periode als gastvrouw in het Beatrixziekenhuis, moest Britt snel schakelen. ,,In 2021 gaan we waarschijnlijk niet meer live samenkomen. Wat zijn de mogelijkheden van online events? De uitdaging is om de aandacht vast te houden. Wat is het doel en hoe breng je dat over? Tijdens gesprekken kun je via een gespreksleider input leveren, maar je wilt ook output ophalen bij de deelnemers. Inmiddels zijn er ook 3D-platformen beschikbaar, waarbij je met je eigen avatar virtueel over een beursplein loopt. Dit bevordert de beleving en interactie in een virtuele omgeving. Als online gastvrouw en eventmanager moet je altijd streven naar controle. Tip: Doe het goed of doe het niet.

Ook Roelof startte dankzij de coronacrisis als gastheer in het ziekenhuis. Dankzij wat extra vrije tijd heeft hij zijn passie ‘bakken’ weer opgepakt. Roelof heeft dit seizoen zelfs meegedaan met Heel Holland Bakt. Hoewel hij het tot in de tent heeft gehaald, was de grootste overwinning vooral dat hij dankzij de pandemie zijn ‘oude liefde in de keuken’ weer heeft teruggevonden. Roelof ziet best voordelen van online-bijeenkomsten. Doordat de non-verbale communicatie ontbreekt, moet je zoeken naar mogelijkheden om de aandacht vast te houden. Je zult steeds vaker hybride-vormen gaan zien, waarbij de offline en online wereld samenkomen. Mijn advies: laat het gebruikelijke los en leef je zo goed mogelijk in, in de kijker/gebruiker!

Maartje Nelissen van de Food Line-up, runt een bureau in evenementencatering. Sinds 2012 maakt ze samen met specialisten unieke food line-ups. Hierbij kun je denken aan cateraars, chefkoks, etc. Maartje zocht de verbinding met evenementenlocaties, chefs en foodtruck-eigenaren. Samen bedachten ze nieuwe creatieve concepten om de Coronadip door te komen. Gezonde en lekker snacks en goed eten vormt de basis van de dienstverlening. ‘Tabel voor 2’ is een van de initiatieven die hieruit is voortgekomen. Een waardevolle leerschool voor toekomstige creatieve evenementen. Hoe kun je op lange termijn de juiste keuzes maken en blijven sturen, maar op korte termijn ook bezig zijn met de juiste dingen? Er gaan door corona een aantal dingen blijvend veranderen. Mensen willen steeds meer gemak, dus dat gaat de Food Line-up faciliteren.

Bio van Roelof Jansen
Bio van Maartje Nelissen
advertentie
advertentie