Arie Rijneveld is de jongste kandidaat op de SGP kieslijst
Arie Rijneveld is de jongste kandidaat op de SGP kieslijst SGP

SGP’er Arie Rijneveld wil een ministerie voor Jeugd en Gezin

15 maart 2021 om 20:15 Overig

WERKENDAM Arie Rijneveld uit Werkendam is kandidaat voor de SGP. Hij is met zijn 25 jaar de jongste op de kieslijst en staat op een elfde plek. Arie is wiskundeleraar in de bovenbouw op de Gomarus Scholengemeenschap. Tevens is hij landelijk voorzitter van de SGP jongeren. We stelden hem drie vragen over zijn kandidatuur voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Waarom wil je Tweede Kamerlid worden?

Het is belangrijk voor jongeren om naar de stembus te gaan: als ze dat nu doen, stemmen ze voor later! Als kandidaat voor de Tweede Kamer wil ik kansen creëren naar jongeren: een betaalbaar huis, goede mogelijkheden om te kunnen studeren en investeren in het gezin als basis.

Wat zou je als eerste veranderen als jouw partij 76 zetels haalt bij de verkiezingen?

Natuurlijk: veel huizen bouwen voor starters! De zorg voor jongeren en kinderen is daarnaast ontzettend belangrijk. Het gezin staat daarin centraal. Wat ik zou veranderen: weer een ministerie voor Jeugd en Gezin, zodat we de zorg voor jongeren kunnen verbeteren. Belangrijk daarin is een belastingstelsel wat beter is voor gezinnen en het verhogen van het kind gebonden budget.

Hoe voer je campagne tijdens een pandemie?

Veel debatten zijn digitaal, waardoor je minder mensen ontmoet. Tegelijkertijd kun je in één keer wel meer mensen bereiken. Tip: zoek op Youtube naar ‘SGP-jongeren’. Het blijft daarnaast een uitdaging om tijdens de verkiezingscampagne ook mensen te spreken die minder actief zijn op de sociale media.

advertentie
advertentie