De eendjes in de keuken bij Swen
De eendjes in de keuken bij Swen Lisanne van den Bergh

Eendjes voeren in de keuken

13 maart 2021 om 08:55 Dieren

DALEM LIsanne van den Bergh wist niet wat ze hoorde ze toen ze vrijdag naar beneden liep. Het geluid leek op gakken en aanvankelijk dacht ze nog dat het van de TV kwam. Maar eenmaal beneden zag ze bij haar zoontje Swen (5 jaar) ook drie eenden in de keuken stonden.

,,Eenmaal in de kamer zag ik Swen bij het aanrecht met een zak brood. Ik liep de keuken in en daar stonden drie eenden binnen. Ik vroeg aan mijn zoon hoe deze eenden binnen kwamen, waarop hij zei dat wij toch ook binnen eten en dat de eenden het koud zouden hebben. Hij vroeg zelfs ‘mogen de eenden vannacht bij mij in bed slapen?’ Ik lag in een deuk maar vertelde dat dieren niet in bed horen. Ja maar mama, ik heb een beer, krokodil en aap in bed. Hij bedoelde zijn knuffels. Hij heeft na het hele gebeuren een uur buiten in de tuin met de eenden rond gelopen. Nu moet ik denk ik maar goed gaan controleren of hij niet stiekem een keer die eenden mee neemt naar bed.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Lisanne vond het zo’n bijzondere gebeurtenis dat ze dit verhaal wilde delen. ,,Omdat het niet vaak voor komt en het mooi is dat hij zich druk maakt om de eenden. Veel mensen hebben hartelijk om gelachen nadat ik een filmpje stuurde waarop Swen in de keuken de eenden voerde. Juist in deze tijd is het mooi om mensen een glimlach op hun gezicht te geven.”

Swen voert de eendjes brood in de keuken
advertentie
advertentie