Afbeelding
Beeldkazerne

Jort Kelder presentator in Hugo de Groot podcasts

16 maart 2021 om 19:04 Overig

REGIO Stichting Vrienden Slot Loevestein presenteert ter ere van het Hugo de Groot jaar de podcast ‘Grootspraak’. Op 22 maart 2021 is het precies 400 jaar geleden dat Hugo de Groot in een boekenkist ontsnapte uit Slot Loevestein. 

In deze zevendelige podcast serie voert presentator Jort Kelder indringende gesprekken in de geest van de grote geleerde, bijgestaan door Hugo de Groot- biograaf Henk Nellen. De podcast is opgenomen in de monumentale Zael van het eeuwenoude slot. Grootspraak slaat een brug tussen leven en werk van Hugo de Groot en onze wereld van vandaag. Zo spreken rechtsgeleerde Afshin Ellian en schrijfster Sana Valiulina met Kelder en Nellen over hoe het is om - net als De Groot - niet in je eigen land te kunnen leven. 

STAATSGEVANGENIS Psycholoog René Diekstra raakte - net als De Groot - in opspraak en vertelt over de lange weg naar eerherstel. En emeritus hoogleraar Henri Beunders en columnist-historicus Geerten Waling buigen zich over de felle polemieken die ons land – net als in de tijd van De Groot – in hun greep houden. ,,Een voorrecht om in de middeleeuwse entourage van de voormalige staatsgevangenis te mogen praten met zoveel eminente denkers,” zegt Jort Kelder. Genoemde en andere afleveringen zijn te vinden op hugodegroot.nl/grootspraak en in de bekende podcastapps. 

VRIJE DEBAT Stichting Vrienden van Slot Loevestein heeft tot doel bij te dragen aan het behoud van Slot Loevestein als cultuur-historisch erfgoed. Doorgaans steunt zij het slot vooral financieel, maar de Stichting slaat met deze podcast een nieuwe weg in. ,,Zeker in deze moeilijke tijden willen we Loevestein zo breed mogelijk steunen,” zegt voorzitter Stefan Bergman. ,,We hopen een nieuw publiek aan te boren door het slot neer te zetten als podium voor het vrije debat. Helemaal in de geest van Hugo de Groot, een van de grootste denkers die ons land heeft gekend.”

Afbeelding
advertentie
advertentie