,,De tuin is de brug tussen mens en natuur."
,,De tuin is de brug tussen mens en natuur." Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Sterk Tuincentrum & Hoveniers maakt tuinieren toegankelijk voor iedereen

23 maart 2021 om 14:05 Zakelijk

ARKEL Vijf jaar terug bracht Sterk Tuincentrum & Hoveniers een magazine uit ter ere van hun 25-jarig jubileum. Dit beviel zo goed dat ook volgende week weer een magazine boordevol inspiratie aan deze krant wordt toegevoegd. ,,Uiteraard kan er jaarrond getuinierd worden, maar deze periode is dé tijd om in de tuin aan de slag te gaan!”

In het hele bedrijf wordt het gevoeld; het tuinseizoen is aangebroken! Volgens Marc Sterk is dit bij uitstek de tijd om je tuin, balkon of huis te ‘vergroenen’ en hij adviseert daar graag bij. Het magazine is daarbij een handvat, met inspiratie en tips om met de tuin aan de slag te gaan. Marc vertelt: ,,We geven tips over potten en bakken, meer leven in de tuin en functionele beplanting. Groen wint steeds meer terrein. Dat is goed om te zien, want een groene tuin is een slimme tuin. De tuin is de brug tussen mens en natuur. Voorheen werden veel tuinen betegeld, maar tegels maken weer steeds meer plaats voor planten. In Rotterdam loopt bijvoorbeeld een groot project voor geveltuintjes; mensen halen een rij tegels langs hun gevel weg en plaatsen daar plantjes in. Het ziet er gezellig uit, lokt nuttige insecten, bijen en vlinders, gaat wateroverlast tegen en zuivert de lucht. Alleen maar voordelen! En in Gorinchem zien we het ook al gebeuren, daar krijgen we energie van.” 

Ook voor mensen die niet van onderhoud houden zijn er handige oplossingen

En het onderhoud dan? ,,Ook voor mensen die niet van onderhoud houden zijn er handige oplossingen. Met een goede bodembedekking zoals lage, dichte beplanting of houtsnippers maakt onkruid geen kans en met de juiste planten op de juiste plaats kan je tuintje jaren mee. Ook een pot of bak met gemengde planten fleurt je tuin of balkon al op. Kies je daarin voor bij- en vlindervriendelijke planten, creëer je echt een beleving. Kijk dus gerust eens bij onze bij- en vlinderconcepten.”

Door jonge planten nu in te planten, groeien de planten gelijk in de goede bodem. Corrie Sterk vertelt: ,,Het is belangrijk dat planten wennen aan de bodem en het systeem in de tuin of pot. Als ze op hun nieuwe plaats uitlopen, is de kans op sterke en weerbare planten groter. We begrijpen echter dat het een uitdaging kan zijn om uit te zoeken welke planten het beste bloeien op de plaats die u voor ogen heeft. Daarom bieden we, naast de standaard winkelafspraak van een half uur, ook een afspraakmoment van een uur. Marc kan daarin een beplantingsplan voor de tuin, border of bak opstellen, waarin hij verschillende combinaties laat zien. We begeleiden iedereen graag met de eerste of gevorderde stap naar een groenere tuin, terras of balkon.”

De voorwaarden en richtlijnen voor het maken van een geveltuintje vindt je op de website van gemeente Gorinchem.

Sterk Tuincentrum & Hoveniers
Vlietskade 1074 in Arkel
tuincentrumsterk.nl
0183 622 941

advertentie
advertentie