dakloos
dakloos google

Het idee over de daklozenopvang van Groen Links raadslid Rutger van Breemen doordacht?

24 maart 2021 om 19:50 Lokaal Deel je nieuws

Is dit toeval of niet?

Groen Links raadslid Rutger van Breemen trok aan de bel bij de gemeente omdat hij in Gorinchem ziet dat het aantal daklozen toeneemt. Hij wil weten wat het college doet om daklozen dichter bij huis hulp te bieden.  De laatste tijd krijgt hij steeds meer signalen van dak- en thuislozen in de stad, zo zag hij recent iemand liggen slapen onder een afdakje bij het Piazza en ook al eens in een portiek. Het Leger des Heils in de stad biedt wel noodopvang aan, maar voor nachtopvang worden dak- en thuislozen doorverwezen naar centrumstad Dordrecht. Wie daar gebruik wil maken, kan een enkeltje voor de trein krijgen. ,,Maar Dordrecht is nog best ver en die mensen willen ook weer graag terug naar Gorinchem.” Zelf schat hij het aantal dak- en thuislozen in Gorinchem in op maximaal tien mensen. ,,Onze fractie maakt zich zorgen over deze situatie en is van mening dat ook voor deze Gorinchems goede voorzieningen beschikbaar moeten zijn.”

Lees het artikel dat ik de 17-11-2020 geplaats heb.

, De nood is hoog in Gorinchem, zo hebben we hier geen daklozenopvang. Het zijn er veel, ik zie ze slapen bij de molen en onder de brug. Zondag zat er nog iemand op een bankje bij het Paardenwater, die sliep in een tentje.” Wethouder Eelke Kraaijeveld sprak tijdens de begrotingsraad ook al over de daklozenopvang in de stad. , Het is lastig passende zorg te bieden.”  Kraaijeveld verwees daarbij naar Dordrecht, de GGD en het Leger des Heils. Om te kunnen starten met opvang zoekt Hocque als eerste een pand, hij roept pandeigenaren dan ook op om een pand beschikbaar te stellen. Als er een pand is gevonden, is Kees ook blij met huisraad en meubels. Tijdens de inloop wil hij schuldhulpverleners hulp laten aanbieden. Ook voor geestelijke steun wil hij ruimte bieden.

Word er eindelijk naar de burger geluisterd of doe hij of het idee van hem zelf is.Ik denk het laatste.Pronken met de veren van een ander.

Zelf heb ik bij de gemeentesubsidie aangevraagd om een dagopvang voor thuisloze tot stand te brengen. Helaas nog steeds niets over gehoord. Ik zie de heer Breemen niet dagelijks de straat afspeuren opzoek naar dakloze.

Zefl heb ik in een tehuis voor dakloze in Amsterdam gewerkt.Weet hoe moeilijk het is om contact met ze te krijgen.Lees het verhaal in mijn boek "De ongeschoolde werkman."

boek cover
advertentie
advertentie