Ton Coenraads (links) en Mike Amennou van het buurtpreventieteam in Dalem.
Ton Coenraads (links) en Mike Amennou van het buurtpreventieteam in Dalem. Tim Hartman

Geen vrijstelling avondklok voor buurtpreventieteam

26 maart 2021 om 09:48 Maatschappelijk Dossier coronavirus

GORINCHEM Leden van het buurtpreventieteam krijgen geen vrijstelling van de avondklok. Burgemeester Reinie Melissant liet dat weten op een vraag van SP raadslid Eva Dansen.

In de raadsvergadering stelde Dansen de vrijstelling aan de orde na een aantal autoinbraken in Gorinchem-Oost in de afgelopen weken. De burgemeester had dezelfde vraag ook eerder al via de app ontvangen van raadslid Kees van Willigen. ,,Toen heb ik dat direct gemaild naar burgemeester Wouter Kolff, voorzitter van de veiligheidsregio. Maar landelijk is het niet toegestaan voor buurtpreventieteams een vrijstelling te verlenen”.

De burgemeester had ook enkele cijfers over het aantal autoinbraken per jaar in Gorinchem. In 2017 ging het om 120 auto’s, in 2018 om 103 auto’s, in 2019 om 136 auto’s en vorig jaar werden 117 auto’s opgebroken. De aantallen in Oost zijn respectievelijk 46, 37, 48 en 32. In 2021 zijn in het eerste kwartaal tot en met 23 maart in Gorinchem Oost vier autoinbraken gepleegd, verdeeld over twee avonden. Melissant noemde dat geen dramatische cijfers.

advertentie
advertentie