Pauline Bos overhandigt namens Van der Vliet Wonen de biljarttafel aan Indira Tuk van Het Gasthuis.
Pauline Bos overhandigt namens Van der Vliet Wonen de biljarttafel aan Indira Tuk van Het Gasthuis. Mirjam de Swart

Interieurwinkel Van der Vliet schenkt Het Gasthuis biljart

30 maart 2021 om 18:34 Zakelijk

GORINCHEM In het Grand Café van Het Gasthuis kan er sinds vorige week een spelletje biljart gespeeld worden door de bewoners. Dankzij een gift van interieurwinkel Van der Vliet Wonen uit Arkel staat er namelijk een prachtige biljarttafel in het café. ,,Het is een mooie aanvulling op ons activiteitenaanbod en bovendien ziet het er ook nog eens heel erg gezellig uit,” reageert Indira Tuk, welzijnscoach bij Het Gasthuis.


,,Het biljart komt uit de personeelskamer van onze winkel”, vertelt Pauline Bos, directeur van Van der Vliet Wonen in Arkel. ,,Het biljart diende daar meer als opslagplek. Hij werd al zeker twintig jaar niet meer als biljarttafel gebruikt. We wilden graag de personeelskamer anders inrichten, maar dan moest het biljart er wel uit. Zomaar verkopen of wegdoen was voor ons echter geen optie. Mijn vader zocht een mooie bestemming voor de tafel en kwam zodoende bij Het Gasthuis terecht.”
En daar zijn ze enorm blij met de nieuwe tafel, vertelt welzijnscoach Indira Tuk. ,,We hadden hier nog geen biljarttafel, maar er zijn heel wat bewoners die graag een spelletje biljart spelen. Deze tafel is een mooie aanvulling op ons activiteitenaanbod. We hoefden dan ook niet lang na te denken toen stichting Vrienden van Het Gasthuis ons vroeg of we een biljarttafel wilden hebben.”

De biljarttafel in het Grand Café krijgen was echter nog wel een logistieke uitdaging

De biljarttafel in het Grand Café krijgen was echter nog wel een logistieke uitdaging, aldus Indira. Pauline knikt: ,,Ja, dat was nog wel even een dingetje. Zo’n tafel is namelijk loodzwaar en moest bij ons in het pand nog wel een trappetje af. Eerst hadden we een verhuisbedrijf benaderd, maar die durfde het niet aan. Uiteindelijk vond mijn vader een bedrijf dat gespecialiseerd is in het onderhouden van biljarttafels. Zij hebben de tafel in Het Gasthuis geplaatst en ook nog het nodige onderhoud gedaan.”

Het biljart is 40 jaar geleden door vader en zoon Den Uil, die bij het Gorcumse timmerbedrijf Van Daalen werkten, gemaakt speciaal voor de opa van Pauline: Gerrit van der Vliet. Hij kreeg de tafel toen het pand van Van der Vliet werd opgeleverd. ,,Het is dus een tafel van Gorcumse makelij. En omdat hij ooit van mijn opa is geweest, wilden we hem niet zomaar verkopen of wegdoen. Mijn opa leeft helaas niet meer maar volgens oma hadden we geen beter einddoel voor de tafel kunnen kiezen.” Op de tafel prijkt nu een bordje ter herinnering aan de opa van Pauline. ,,Het is mooi dat we op deze manier iets voor een ander kunnen betekenen.”

advertentie
advertentie