De Gitaarderij
De Gitaarderij Matthijs Snoek

SLIM Be Creative Festival zondag 4 april online

30 maart 2021 om 14:18 Muziek Deel je nieuws

NIEUWENDIJK Iedereen kijkt er naar uit om weer live muziek in Xinix te horen en zien. Nu midden in de lange lockdown en avondklok des te meer. Vorig jaar kon het Be-Creative-Festival niet doorgaan en dit jaar was SLIM vastbesloten om het wel door te laten gaan.

Het liefst met alle muzikanten en hun fans, chocolade paashazen, goede muziek en ander lekkers. We duimden en deden schietgebedjes, maar helaas. Ook dit jaar blijven de zaaldeuren op Eerste Paasdag gesloten. Gelukkig zorgt techniek ervoor dat we aanstaande zondag via streaming toch kunnen genieten van een vijftal optredens vanuit Xinix. Dus: zet alvast een alarm zodat je het niet kunt vergeten en ga op 4 april rond 15.15 uur naar de website van SLIM (slimweb.org). Daar vind je een knop (en informatie) waarop je Be Creative kunt bekijken en beluisteren.

De line up is (waarschijnlijk) als volgt: We beginnen of eindigen met het harmonieuze duo Katie en Richfield vanuit Duitsland. Vervolgens is het de beurt aan de Gitaarderij. Om ongeveer vier uur brengt Matthijs Snoek nummers ten gehore die gebaseerd zijn op improvisatie vanuit een paar vaste thema’s. Vanaf half vijf vertelt Jasmijne muzikale verhalen met haar stem en andere instrumenten. Na een korte pauze kunnen we om tien over vijf luisteren naar Jip van Kakerken. Bekend van de band Strain is hij tegenwoordig op de solo toer. De Fijne Meneren staan te popelen om weer eens samen te spelen en sluiten het festival af om 17.45 uur met allerlei countrydingetjes. Zeker stuk voor stuk de moeite waard.

advertentie
advertentie