Afbeelding
Goezate

Jongeren na ruim een jaar in direct contact met ouderen in Goezate Werkendam

31 maart 2021 om 15:26 Maatschappelijk

WERKENDAM Woensdagavond 24 maart heeft een groepje jongeren de bewoners van zorgcentrum Goezate in Werkendam geholpen bij het maken van een bloemstukje. Het was ruim een jaar geleden dat de jongeren direct contact hadden met de ouderen.

Een groep van vijftien jongeren verspreidde zich over het hele gebouw. Elke oudere die een bloemstukje wilde maken, kreeg gezelschap van één jongere. ,,Natuurlijk moesten we nog steeds op de hygiëne en de afstand letten, maar ondanks deze beperkingen konden wij toch even fijn contact hebben met ónze ouderen, zo mogen we ze toch wel noemen”, aldus de commissie. 

Wendelina den Braven (Flower Power) zorgde voor alle materialen die nodig waren om mooie stukjes te creëren. In de middag is een aantal bewoners al bezig geweest met het maken van een bloemstukje met behulp van enkele vrijwilligers. Een aantal werken geleden zijn de jongeren ook in actie gekomen voor de ouderen van Goezate. Toen werden er meerdere taarten gebakken door verschillende mensen. Voor iedere bewoner was er een zelfgebakken stukje taart of cake.

Hart en Hand voor ouderen zoekt elke keer opnieuw mogelijkheden om toch wat voor de ouderen te kunnen betekenen. Je kunt hen volgen via Instagram of een mailtje sturen naar: hartenhandvoorouderen@outlook.com. Ook Wendelina den Braven is te volgen op Facebook. (Flower Power bloemen, taarten en meer)

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie