Zondag werd bij de Gomarus scholengemeenschap in krijt een regenboog getekend met de bijbeltekst uit 1 Korinthe 13 over de liefde
Zondag werd bij de Gomarus scholengemeenschap in krijt een regenboog getekend met de bijbeltekst uit 1 Korinthe 13 over de liefde Marielle Moret

Wethouders in gesprek met Gomarus scholengemeenschap

1 april 2021 om 10:01 Overig

GORINCHEM De wethouders Ro van Doesburg en Eelke Kraaijeveld hebben woensdag een gesprek gehad met Chris Flikweert, directeur bestuurder van de Gomarus scholengemeenschap. Dit naar aanleiding van het NRC artikel over de gedwongen coming out van enkele oud leerlingen. Het artikel deed veel stof opwaaien. 

Het college reageerde zaterdag direct op het NRC artikel met een statement o de website. Daarin liet ze weten geschrokken te zijn van het artikel. Ze benadrukte dat Gorinchem een Regenboogstad is en vindt dat iedereen zich veilig en gerespecteerd moet kunnen vullen. Dat geldt ook voor de jongeren die in Gorinchem naar school gaan. Woensdag gingen de onderwijswethouder Van Doesburg en wethouder emancipatie en diversiteit Kraaijeveld namens het college in gesprek met de school.

Zes raadsfracties stelden schriftelijke vragen aan het college over het NRC artikel, waarin ze vooral hun zorg uitspraken over de veiligheid van de leerlingen op de scholengemeenschap. De beantwoording van de brieven wordt in de collegevergadering van 6 april besproken. De raad zelf spreekt op donderdag 15 april over dit onderwerp.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie