Avres gaat pauzeknop inzetten bij problematische schulden
Avres gaat pauzeknop inzetten bij problematische schulden Avres

Gorinchem zet ‘pauzeknop’ in bij problematische schulden

1 april 2021 om 13:36 Maatschappelijk

GORINCHEM In navolging van de gemeente Amsterdam gaat ook Gorinchem een zogenaamde pauzeknop inzetten bij problematische schulden. Daarmee wordt voorkomen dat schulden door incasso’s en aanmaningen steeds verder oplopen.

In november nam de raad de motie ‘Bevries de schulden’ aan om het voorbeeld van de gemeente Amsterdam te volgen. Mensen met schulden kunnen zich melden bij de schuldhulpverlening en dan worden samen met een schuldhulpverlener een oplossing gezocht, zonder dat de schulden toenemen door incasso’s en aanmaningen. In de gemeente Gorinchem wordt de wet gemeentelijke schuldhulpverlening uitgevoerd door Avres. Zij is tevens lig van de NVVK, de branchevereniging voor schuldhulpverlening die werkt aan het opnemen van de pauzeknop in de convenanten met landelijke schuldeisers. 

Avres maakt nu al incidenteel gebruik van de pauzeknop, maar wil dit voor iedereen in gaan inzetten. De pauzeknop is voor landelijke convenantpartners. Avres onderhoudt ook contacten met woningbouwcorporaties zoals Poort6, waar ook huurders tijd wordt gegund om huurachterstanden op te lossen.

advertentie
advertentie