De gemeente zoekt een nieuwe exploitant voor de Nieuwe Doelen
De gemeente zoekt een nieuwe exploitant voor de Nieuwe Doelen BDU Media

Gorinchem zoekt exploitant voor de Nieuwe Doelen

1 april 2021 om 19:29 Podiumkunsten

GORINCHEM De gemeente Gorinchem zoekt een exploitant voor De Nieuwe Doelen en nodigt geïnteresseerden uit om plannen voor een duurzame inzet van het theatergebouw in te dienen. De plannen kunnen tot en met 25 april worden ingediend bij de gemeente.

De exploitant moet de Nieuwe Doelen nieuw leven inblazen in lijn met de cultuurvisie van Gorinchem. Wethouder Dick van Zanten: ,,We willen graag dat De Nieuwe Doelen in Gorinchem weer een centrale, levendige plek wordt. We zijn op zoek naar een langdurige relatie om de plannen voor het nieuwe gebruik van De Nieuwe Doelen mogelijk te maken.” Geïnteresseerden kunnen hun interesse kenbaar maken via www.gorinchem.nl/nieuwe-doelen. Op de site is ook het bidbook te vinden met de kaders en minimumeisen, waar geïnteresseerden aan moeten voldoen. In het bidbook wordt ook ingegaan op de toekomstige exploitatie, de procedure om te komen tot een toekomstige exploitant, de culturele belangen, de prestaties van het gebouw en de beoogde renovatie. Na 25 april gaat een commissie de aanmeldingen doornemen en in gesprek over de plannen die aansluiten bij kaders en ambities van de gemeente. Vervolgens worden de definitieve plannen ingeleverd. De commissie brengt op basis van de definitieve plannen een advies uit aan het college van burgemeester en wethouders over de meest gunstige inschrijver.

CULTUURVISIE De Nieuwe Doelen is een middelgroot theater, een omvangrijk en veelzijdig gebouw, dat in 1961 is geopend. Tientallen jaren hebben theatermakers, van beginnend tot gevestigd, er op het podium gestaan. Later werd De Nieuwe Doelen vooral een thuisbasis voor lokale initiatieven en activiteiten. In 2019 stelde de gemeenteraad een nieuwe cultuurvisie vast, die samen met de stad is opgesteld. Een belangrijke vraag in de cultuurvisie is welke rol De Nieuwe Doelen in de stad kan hebben. De gemeenteraad heeft opdracht gegeven te onderzoeken welke plannen en activiteiten mogelijk zijn, en wie dit op zich kan nemen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie