Afbeelding
ISK De Toekomst

Internationale Schakelklas De Toekomst Gorinchem viert lustrum met documentaire en talkshow

4 april 2021 om 14:52 Onderwijs

GORINCHEM Internationale Schakelklas De Toekomst in Gorinchem vierde donderdag 1 april haar eerste lustrum. In een online talkshow blikten leerlingen, docenten, ouders en bestuurders terug op de eerste vijf jaar van de ISK, maar keken zij vooral ook vooruit en droomden over de toekomst. Immers, alles start met het uitspreken van je dromen. 

Vanuit het project ‘nieuwkomers’ ontstond in 2016 Internationale Schakelklas De Toekomst. Een bijzondere samenwerking van diverse schoolbesturen en de gemeente Gorinchem. In de afgelopen vijf jaar zaten leerlingen van 43 nationaliteiten op de 5 locaties waar de ISK gehuisvest was. Momenteel leren 54 jongeren de Nederlandse taal in een eigen onderkomen in de zijvleugel van het Omnia College aan de Vries Robbéweg. Hier worden zij klaargestoomd om ieder op zijn of haar eigen niveau door te stromen in het reguliere voorgezet onderwijs of op het MBO. Dat betekent veel maatwerk en naast het leren van onze taal ook het bieden van een veilige, vertrouwde omgeving. 

Te ere van het lustrum is een documentaire gemaakt, die hieronder te bekijken is. Ook de livestream van de talkshow is online terug te zien. 

advertentie
advertentie