De BOA's controleerde dinsdagmiddag op de Gasthuisstraat
De BOA's controleerde dinsdagmiddag op de Gasthuisstraat Google streetview

‘Geen greintje empathie’ bij BOA’s voor ondernemers in de binnenstad

8 april 2021 om 16:32 Winkels

GORINCHEM Twee BOA’s hebben dinsdagmiddag voor ophef gezorgd bij ondernemers in de Gorinchemse binnenstad. Bij alle ondernemers van niet essentiële winkels met een sandwichbord buiten werden waarschuwingen uitgedeeld. Plus de mededeling dat ze een volgende keer een boete van vierduizend uitschrijven. Ondernemersvereniging Hartje Gorcum is verbijsterd over het gebrek aan empathie met de ondernemers.

Jacky van Jacky’s Nail & Beautysalon op Gasthuisstraat 53 plaatste als eerste een bericht op Facebook. ,,Dank je wel gemeente Gorinchem voor deze ‘ondersteuning’. De straten waren al leeg en nu nog leger. Wij winkeliers pikken dit niet langer”. Het leverde een stroom reacties op met steunbetuigingen voor de ondernemers. Roel Bronkhorst van Hartje Gorkum werd dinsdagmiddag al snel ingeseind over de twee BOA’s die foto’s namen van borden en vervolgens waarschuwingen uitdeelden. ,,Ik heb ze daarna opgewacht in de Gasthuisstraat en gevraagd wat de toegevoegde waarde was van de actie om alle sandwichborden te verwijderen. ‘Kijk om je heen’, er loopt helemaal niemand op straat, ga terug naar je leidinggevenden en denk even mee met ondernemers”.


??Gemeente Gorinchem duwt winkeliers nog verder onder water!?? Gistermiddag kwamen BOA’s langs alle winkeliers ( niet...

Geplaatst door Jacky Jacky op Dinsdag 6 april 2021

NIET HANDIG De BOA’s lieten zich niet weerhouden van verdere actie, daarop had Bronkhorst contact met de gemeente. ,,De BOA’s hadden de opdracht gekregen om alle ‘funshoppen’ bevorderende activiteiten de kop in te drukken. Ze volgden daarbij de landelijke richtlijnen en waren daarom op pad gestuurd. Als Hartje Gorkum hebben we augustus vorig jaar nog met de gemeente een rondgang gemaakt langs alle uitstallingen. Toen is aangegeven dat borden tegen de gevel geplaatst konden worden. Dinsdag liep er helemaal niemand in de winkelstraat en als ondernemer doe je dan je stinkende best om toch nog een klant te lokken en dan krijg je dit? Dit is zo jammer en niet handig van de gemeente. Elke vorm van empathie ontbreekt, waarom is er vooraf geen overleg. Zo jammer, dat de gemeente ‘geen greintje’ empathie toont en dat er zo met ondernemers wordt gegaan”.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie