Raadslid Niels van Santen (VVD) is verbaasd over het handhavend optreden van de BOA's in de binnenstad
Raadslid Niels van Santen (VVD) is verbaasd over het handhavend optreden van de BOA's in de binnenstad Gemeente Gorinchem

VVD vragen over handhavend optreden BOA’s in de binnenstad

9 april 2021 om 10:36 Politiek

GORINCHEM VVD raadslid Niels van Santen wil van het college weten waarom de BOA’s dinsdagmiddag handhavend optraden in de binnenstad tegen reclameborden. Ook wil hij weten welke borden nu wel of niet mogen worden geplaatst bij niet essentiële winkels.

De VVD wil het ondernemers in deze corona tijd zo makkelijk mogelijk maken en vraag zich daarom af waarom BOA’s ondernemers hebben opgedragen om (sandwich) borden binnen te zetten, mede vanwege het contrast met essentiële winkels. Zo stelt de VVD dat een bord dat aangeeft waar webshopbestellingen afgehaald moeten worden niet mocht en een bord met gezichtsverzorgende producten van een essentiele winkel juist wel mocht. De BOA’s deelden waarschuwingen uit en dreigde met boetes indien ondernemers zich niet aan de regels houden. ,,We willen graag onze ondernemers de nodige ruimte bieden”. 

Raadslid Van Santen wil dan ook weten op basis van welke wet- en regelgeving gehandhaafd wordt en waarom. Ook wil de VVD weten wat mogelijk is voor deze ondernemers als het gaat om het plaatsen van bebording/reclame-uitingen en dergelijke. Van Santen maant het college tot spoed bij de beantwoording van zijn vragen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie