Yulius start met speciale training voor mensen met een psychosekwetsbaarheid

9 april 2021 om 20:36 Zorg

GORINCHEM Yulius, aanbieder van ggz en speciaal onderwijs in de regio’s Rijnmond en Zuid-Holland Zuid, is onlangs gestart met het aanbieden van KR8-training aan cliënten. De KR8-training is een integraal behandelprogramma waarmee volwassenen met een psychotische kwetsbaarheid kunnen werken aan herstel. De groepsbehandeling is met name gericht op herstel en het vergroten van vaardigheden. Inmiddels zijn vijf cliënten van start gegaan met de training. 

KR8 bestaat uit een methodiek voor psycho-educatie en het leren omgaan met alledaagse dingen zoals koken, boodschappen doen, contacten onderhouden en activiteiten ondernemen. Dit alles vindt plaats in een huiskamersetting, wat bij KR8 ‘de lounge’ wordt genoemd. 

KRINGLOOPWINKEL GORINCHEM De lounge is ingericht met behulp van de Kringloopwinkel in Gorinchem: zij hebben alle meubels, lampen, stoelen, een kast en decoratie geschonken. In lijn met de methode van KR8 hebben diverse cliënten ook meegeholpen met het gebruiksklaar maken van deze lounge. 

De Wijnkoperstraat in Gorinchem biedt al jarenlang een herstelplek voor volwassenen met een psychiatrische achtergrond. Deze bewoners werken samen met hun familie, andere betrokkenen en het behandelteam aan het omgaan met eigen verantwoordelijkheden en het zelfstandiger kunnen functioneren. Daarnaast biedt de Wijnkoperstraat een mix van zorgvoorzieningen en dagactiviteiten aan buurtbewoners om zo actief bij te dragen aan de positieve gezondheid van de Gildenwijk. Met als perspectief een verbonden samenleving waarin iedereen meedoet en meetelt.

advertentie
advertentie