Met de hoogwerker worden de lichtjes opgehangen bij het museum
Met de hoogwerker worden de lichtjes opgehangen bij het museum Hannie Visser-Kieboom
advertorial

Sponsors zorgen voor lichtpuntjes in binnenstad Gorinchem

11 april 2021 om 20:00 Zakelijk

GORINCHEM Wie zich had verheugd op mooie zonnige paasdagen kwam dit jaar bedrogen uit. Het was onaangenaam koud, met een gure wind en natte sneeuw. Alle spreekwoorden kunnen dezer dagen weer uit de kast worden getrokken. ‘April doet wat ie wil’ en zelfs ‘aprilletje zoet geeft nog weleens een witte hoed’. Met dit winterweer, een goed moment om terug te blikken en vooruit te kijken naar de winterse gezelligheid in Gorinchem. Want lichtpuntjes, hoe klein ook, waren er en zullen weer komen.

Het jaar 2020 hadden we graag anders afgesloten. Met een dichte horeca en afgelaste evenementen was het in Gorinchem een sobere tijd. Ondanks toezeggingen van samenwerkingspartners en vele sponsoren werd ook het Gorcums Winterfestijn vanwege corona geannuleerd. Met het wegvallen van de ijsbaan op de Grote Markt was het de vraag of er feestverlichting aan het oude stadhuis zou komen te hangen. En zo ja, hoe wordt dat dan gefinancierd? De verlichting is altijd onderdeel geweest van het evenement.

WINTERFESTIJN Om toch wat licht en kerstsfeer te brengen in de donkere wintermaanden, sloegen drie trouwe sponsoren van het Gorcums Winterfestijn de handen ineen. Arjan van der Wal, Directeur van Zillig Elektrotechniek B.V., was bereid om weer mee te werken. ,,Als Gorinchems bedrijf voelen we ons betrokken bij de stad. Toen we hoorden dat het museum niet verlicht zou worden, konden we het niet over ons hart verkrijgen om het geruisloos voorbij te laten gaan. Het zijn toch al van die sobere tijden, iets gezelligs voor de mensen in Gorinchem vinden wij een mooi gebaar.” Samen met VDM Verhuur B.V. en Stichting Kindercentra Gorinchem zorgde Zillig Elektrotechniek ervoor dat er toch feestverlichting kwam te hangen aan het oude stadhuis.

Wanneer voldoende mensen zijn gevaccineerd, de vaccinatie aanslaat en we mogen weer, dan gaan we los!

GROTE MARKT Nu het lente is en het vooruitzicht op mooi, zonnig weer, zijn daar toch wat nieuwe lichtpuntjes. We zijn klaar met 2020 en het eerste kwartaal van 2021. Dit jaar is zonder twijfel een jaar van hoop, veel beroerder kan het niet worden. Wanneer voldoende mensen zijn gevaccineerd, de vaccinatie aanslaat en we mogen weer, dan gaan we los! De Grote Markt zal weer bruisen met haar gezellige terrassen en alle feestelijke activiteiten voor jong en oud.

Binnenkort wordt gestart met het treffen van de voorbereidingen voor de ijsbaan in december. Hopelijk kan net als voorgaande jaren het Winterfestijn weer plaatsvinden op de Grote Markt. Het Winterfestijn is van de Gorcumers voor de Gorcumers. Bedacht door ondernemers in de binnenstad en intussen is vanuit dit initiatief een traditie ontstaan.

Organisaties zoals Zillig Elektrotechniek B.V., Stichting Kindercentra Gorinchem en VDM Verhuur B.V. dragen de stad een warm hart toe en zorgen voor gezelligheid in de binnenstad: een lichtpuntje in deze letterlijk en figuurlijk donkere tijden.

Ook sponsor worden van het Winterfestijn? Neem contact met ons op via rowena@gorcumswinterfestijn.nl of bel 06-48167833.

advertentie
advertentie