Afbeelding
P. Vos

Nieuwe dynamische routeborden bij de Grote Merwedesluis Gorinchem

12 april 2021 om 14:29 Verkeer en vervoer

GORINCHEM De provincie Zuid-Holland heeft bij de Grote Merwedesluis in Gorinchem meerdere dynamische route-informatiepanelen geplaatst. Ook wel afgekort als DRIP. Dit is een elektronisch informatieledpaneel waarop de juiste route getoond wordt. Dit helpt om het verkeer beter te laten doorstromen omdat het verkeer rond de Grote Merwedesluis regelmatig vastloopt.

Paul Vos, woordvoerder en technisch coördinator van het Merwedekanaal van de provincie Zuid-Holland. ,,Ik werk nu ruim 13 jaar bij de provincie Zuid-Holland. Ik ben een geboren en getogen Gorcumer en zie het verkeer in Gorinchem steeds vaker vastlopen, het wordt steeds drukker.” Samen met o.a Ester van Tol, Hoofd Eenheid Operatie, Provincie Zuid-Holland vinden wij het belangrijk dat er duidelijkheid komt voor de weggebruikers om de juiste route te kiezen als er een brug geopend is.

Vos vertelt: ,,De oude borden vielen niet goed op. Automobilisten die niet bekend zijn, volgen hun TomTom en stranden dan voor een geopende brug. De nieuwe borden vallen veel beter op. Als de objectbedienaar de brug gaat openen, wordt direct de juiste adviesroute getoond. De “slimme” borden passen zichzelf aan als het lichter of donkerder wordt, zodat ze altijd goed zichtbaar zijn. Dankzij dit nieuwe systeem, hopen we dat de doorstroming verbetert zodat de stad-Gorinchem beter bereikbaar is en er opstoppingen worden voorkomen.

Het systeem is bijna af. We zien nu al verbetering. We wachten nog op groen licht van de gemeente om het bord aan de stadszijde te kunnen koppelen. Naar verwachting zal het volledige systeem spoedig werkzaam zijn.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie