Afbeelding
ProRail

Inspecteur ontdekt loszittende onderdelen: deel spoor Gorinchem - Leerdam moet op de schop

16 april 2021 om 09:29 Verkeer en vervoer

GORINCHEM ProRail heeft donderdagmiddag iets voor 14.00 uur het treinverkeer tussen Gorinchem en Leerdam stilgelegd. Dit nadat een inspecteur zag dat een aantal klemmen en onderdelen in het spoor niet goed waren bevestigd, of los waren gekomen. Herstel van het spoor zal zeker tot zondag middernacht duren.

Het spoor moet in optimale conditie zijn en dat vraagt grondig en nauwkeurig onderhoud. Naast de geplande spooronderhoudsprojecten, inspecteren de spooraannemers met vaste regelmaat de kwaliteit van de rails, de wissels en de ballast. Waar nodig grijpen ze in, zoals deze donderdag, op het spoor tussen Gorinchem en Leerdam.

AFWIJKENDE WAARDES Tijdens een inspectieronde langs het spoor ontdekte de inspecteur over een lengte van zeventienhonderd meter afwijkende waardes. Daarop nam ProRail de nodige stappen. Het treinverkeer werd stilgelegd en specialisten zijn ter plaatse gegaan om de situatie te bekijken. Vanaf 15:30 uur begonnen ProRail en de spooraannemer aan het nader schouwen van de 1,7 kilometer spoor.

COMPLETE SPOORVERNIEUWING Voor herstel van het bestaande spoor zouden 12.000 bevestigingsplaatjes nodig zijn. Die heeft ProRail niet allemaal op voorraad. Het wachten op bevoorrading zou veel te lang duren. Daarom is er samen met de aannemer voor gekozen het aangetaste stuk spoor volledig te vernieuwen.

In ieder geval tot maandagochtend rijden er geen treinen op dit traject. Reizigersvervoerder Qbuzz zet bussen in.

advertentie
advertentie