De gevonden trouwring met inscriptie
De gevonden trouwring met inscriptie Kringloopwinkel Woord & Daad

Kringloopwinkel Woord & Daad zoekt eigenaar van gouden trouwring

19 april 2021 om 15:15 Maatschappelijk

GORINCHEM Tussen drie goed ingepakte borrelglaasjes ontdekten vrijwilligers van kringloopwinkel Woord & Daad woensdag ineens een gouden trouwring. Maar wie had dat glaswerk dinsdag ingeleverd en hoe konden ze nu de rechtmatige eigenaar terugvinden?

Frieda Mooij van de kringloopwinkel laat weten dat het glaswerk dinsdag werd ingeleverd, toen de winkel was gesloten. Wel waren er enkele vrijwilligers die de spullen in ontvangst hebben genomen. ,,Het glaswerk was goed ingepakt en werd woensdag in de winkel gezet. Totdat iemand ineens die trouwring vond, dus ja hoe kom je dan achter de eigenaar?” Ze plaatsten een oproep op Facebook met de mededeling dat ze een kostbaar voorwerp hadden gevonden. “Het bericht is veel gedeeld, op zich vond ik dat al bijzonder en had dat niet verwacht. We kregen één melding en hebben toen verteld dat het mogelijk een erfstuk was. Misschien is de ring wel afgegleden bij het inpakken van het glaswerk?.. Dat hadden we ook al in de winkel gezet, zodat we eerst ook niet meer precies wisten waar de ring nu gevonden was. En met alleen enkele initialen als inscriptie is het moeilijk de eigenaar te achterhalen”. 

WAFELIJZER Inmiddels heeft Frieda via de vrijwilligers van de kringloopwinkel wat meer informatie over de man die het glaswerk inleverde. ,,Het was een man van tussen de 60 en 70 jaar en hij reed in een beige auto, hij heeft zijn spullen dinsdag tussen 11.00-13.00 uur ingeleverd. Hij vertelde dat hij eerst contact had met de kringloopwinkel in Almkerk, maar dat zij vol zaten. Nadat hij zijn spullen had ingeleverd, informeerde hij of we nog een wafelijzer te koop hadden, onze vrijwilligers hebben nog even in de winkel gekeken voor hem".

Iemand uit Frankrijk heeft die designerkast gekocht en is hem zelf op komen halen

GOOGLE LENS In de kringloopwinkel van Woord & Daad worden wel vaker bijzondere dingen ingeleverd, zo weet Mooij uit ervaring. ,,Als we iets ouds binnen krijgen, zoeken we vaak via de app Google Lens om te weten wat iets waard zou zijn. Zo hadden we pas een bijzondere, supermooie kast met allemaal losse planken gekregen. Dat bleek dus een bijzondere designerskast die we vervolgens via Marktplaats te koop hebben aangeboden. Uiteindelijk heeft iemand uit Frankrijk die kast gekocht en is hem zelf op komen halen”. Soms wordt bij het spullen inleveren gevraagd om te laten weten wat het heeft opgeleverd. 

Omdat de eigenaar van de trouwring nog niet gevonden is, doet Frieda Mooij nogmaals een oproep zich te melden bij de Kringloopwinkel via woordendaadwinkelgorinchem@gmail.com of 0183-745329. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie