Mandy Maria Vos overlegt met haar moeder over welke boeken ze kiezen.
Mandy Maria Vos overlegt met haar moeder over welke boeken ze kiezen. Marina Fotografeert

Finalist Mrs Netherlands Universe komt speelgoed uitkiezen voor blijf-van-m’n-lijfhuis

18 april 2021 om 21:22 Maatschappelijk

GORINCHEM Zaterdag 17 april kwam Mandy Maria Vos, finalist Mrs Netherlands Universe langs om speelgoed uit te zoeken voor kinderen die woonachtig zijn in een regionaal blijf-van-mijn-lijfhuis. 

De Almkerkse Mandy Maria Vos is finalist bij Mrs Netherlands Universe. Voor de verkiezing moet ze een opdracht doen. ,,Deze verkiezingen staat voor het goede doel “stop domestic Voilence against woman” (stop huiselijk geweld tegen vrouwen, red.). Mijn medefinalisten en ik worden in een half jaar klaargestoomd tot een ware beauty queen. Een van mijn opdrachten in dat half jaar is spulletjes en kleding in te zamelen voor een blijf-van-m’n-lijf-huis. Helaas heb ik ooit zelf moeten ervaren hoe het is o in zo’n huis te wonen. Moeders en kinderen komen vaak aan in zo’n huis met heel weinig spullen, omdat ze letterlijk hun eigen huis uit zijn gevlucht”, laat Mandy Maria Vos weten. 

De Speelgoedbank Gorinchem snapt de kwetsbare situatie van zowel ouder als kind en ondersteunt dan ook de actie van de finalist. Een blijf-van-m’n-lijf-huis is er voor vrouwen die uit thuisomgeving zijn gevlucht vanwege de partner die lichamelijk en/of geestelijk geweld toepast. De vrouwen (met eventueel kinderen) blijven daar anoniem tot ze een nieuwe leven hebben kunnen starten. 

,,Wij werken graag mee met de actie van Mandy Maria Vos. Kinderen die moeten vluchten uit een dreigende situatie verdienen gewoon een warm nest met speelgoed. Juist ook omdat het gaat over een regionaal blijf-van-m’n-lijf-huis. Wij hopen dat de kinderen veel troost en weer plezier kunnen vinden in het speelgoed. De gezinnen in het blijf-van-m’n-lijf-huis vallen onder onze doelgroep”, aldus Coby Dekker, voorzitter Speelgoedbank Gorinchem. 

advertentie
advertentie