Afbeelding
Dierenambulance Vianen en omstreken

Reebokje op avontuur door Gorinchem

20 april 2021 om 20:13 Natuur en milieu

GORINCHEM De Dierenambulance Vianen en omstreken is dinsdag om 09.00 uur gebeld omdat er bij het Tolhuis in Gorinchem een reebokje was gezien die klem zou zitten tussen een paar hekken. De dierenambulance is gelijk gaan kijken, maar ze troffen de ree niet aan. 

Om 11.50 kregen ze weer meldingen over het reebokje maar nu op de Tolsteeg/Krabsteeg en de sloot erachter. Het reetje was in paniek en vloog sloot in, sloot uit. De dierenambulance ging richting Gorinchem en ze vonden het reebokje Buiten de Waterpoort en hij was inmiddels in de haven in de Merwede gesprongen. Even later lag hij op de krib tegenover de aanlegsteiger van Riveer. 

De dierenambulance had inmiddels contact opgenomen met Staatsbosbeheer, de gemeente, politie en Dierenpolitie. In overleg werd besloten om een valwildschutter te laten komen. Dit is de gebruikelijke gang van zaken. Het reetje kon namelijk gewond zijn en als dat zo was zou afschieten de beste oplossing zijn. ,,Dat hebben we ook gecommuniceerd naar de omstanders zodat een ieder zelf kon bepalen of hij/zij zou blijven staan”, laat de dierenambulance weten.

De valwildschutter is daarna samen met twee van de vrijwilligers van de dierenambulance via Dalempoort naar de krib gelopen. Op ca 500 meter afstand hebben ze het reetje enige tijd met een verrekijker geobserveerd. Het reetje lag in een hele rare positie maar toch heeft de schutter besloten niet direct te schieten maar dichterbij te gaan. Toen ze op 100 meter waren stond het reetje gelukkig op en liep via de krib naar het water. Hij leek stram op de achterhand maar toch wist de schutter het juist te waarderen en gaf hem het voordeel van de twijfel. Het reetje ging wederom zwemmen richting een soort wilgengriend. Daar liet hij zich weer vallen maar even later besloot hij toch te gaan lopen richting Vuren. 

Daarop is door de schutter besloten om hem te laten gaan omdat hij er nog goed genoeg uit zag. ,,We zijn de schutter zeer dankbaar voor dit professionele optreden. Het is nog geen garantie dat het reetje het ook gaat redden maar voor nu zag het er goed genoeg uit.”

advertentie
advertentie