Afbeelding
Hardhouten vlonderplanken

Verrijk je tuin met een vlonder van Padouk planken

30 april 2021 om 09:06 Partnercontent

Het voorjaar is officieel aangebroken en we hebben al van diverse zonnige dagen mogen genieten. Wie buiten aan de slag wil met klussen van een groter kaliber, kan de komende tijd dus lekker zijn gang gaan. Na de strenge winter verdient de tuin het om een mooie metamorfose te krijgen. Wil jij deze lente ook aan de slag gaan en iets creëren waar je voor jaren plezier van hebt? Dan is het een goed idee om een terras of een vlonder aan te leggen. Bij mooi weer kun je hier bijvoorbeeld heerlijk loungen of in alle rust vissen aan de waterkant.

 Door te kiezen voor een vlonder of een terras van hout, zorg je voor een stijlvolle uitstraling én voor comfort. Want hout wordt minder snel koud of warm dan steen. In dit artikel ontdek je de voordelen van Padouk planken die voor deze klus uit het juiste hout zijn gesneden.

 Luxe uitstraling

Padouk is een zeer duurzame en stabiele houtsoort en staat ook bekend onder de namen Padoek en Padouck. Deze hardhouten planken werken bijna niet en hebben een structuur die mooi gelijkmatig is. Daarom lenen ze zich perfect als vlonderplanken die goed van pas komen bij het aanleggen van terrassen en vlonders met een luxe uitstraling. Als je wilt, kun je de planken met een speciale olie of buiten beits afwerken. Wanneer je Padouk planken niet afwerkt, verkleuren ze onder invloed van UV-straling naar verloop van tijd naar een donkerbruine tint. Daarna krijgen de vlonderplanken een fraaie egaal vergrijsde kleur. Je kunt Padouk dus ook uitstekend toepassen zonder het van tevoren te bewerken. Niet voor niets zijn Padouk planken bij tuinliefhebbers ongekend populair.

 Onzichtbare montage

Een terras of een vlonder vormt vaak een verlengstuk van je woning. Daarom is het belangrijk om een geschikte locatie te kiezen voordat je aan de slag gaat. Je kunt het benodigde hout kopen als je de juiste afmetingen hebt bepaald. Dat kun je eventueel doen in combinatie met een beplantingsplan. De geschaafde Padouk planken zijn verkrijgbaar in lengtes variërend van 215 cm tot 455 cm, een breedte van 145 mm en een dikte van 21 mm. Wat ook prettig is om te weten, is dat ze blind kunnen worden gemonteerd. Om Padouk planken onzichtbaar te monteren, gebruik je bij voorkeur de bijpassende B-fix tussenclips en start- en eindclips. Met deze clips ben je ervan verzekerd dat je de vlonderplanken op een goede afstand van elkaar monteert. Zo ontstaat een regelmatige, strakke uitstraling en zorg je voor optimale ventilatie.

 Online houthandel

De mooiste Padouk planken en toebehoren koop je bij Houthandelonline. Heb je vragen? Dan helpen de vakkundige mensen van de online houthandel je graag. Het gevarieerde en complete assortiment bestaat uit tientallen houtsoorten en uit olie, beits, verf en bevestigingsmaterialen. Houthandelonline levert aan zowel zakelijke als particulieren klanten en bezorgt in Nederland en België. Zie jij zichzelf al genieten op je prachtige nieuwe vlonder of terras?

advertentie
advertentie