Afbeelding
Gerrit Serne

Nieuwe reizigerstunnel station Gorinchem begint vorm te krijgen

6 mei 2021 om 12:25 Verkeer en vervoer

GORINCHEM De nieuwe reizigerstunnel onder het spoor van station Gorinchem krijgt steeds meer gestalte. Deze week is de aanleg hervat nadat het werk aan de tunnel twee jaar geleden stil was komen te liggen door een conflict tussen aannemer Ballast Nedam Infra en ProRail.

Vanwege gevaar op verzakkingen kon de loodzware heistelling, die nodig is om palen en damwanden te slaan, niet worden geplaatst. Vervolgens ontstond een langlopend conflict over wie er verantwoordelijk is voor het niet eerder ‘ontdekken’ van deze putten en de opgelopen vertraging. Uiteindelijk stelde de Raad van Arbitrage ProRail in het gelijk. Vorig jaar maakten de betrokken partijen een nieuw plan voor de reizigerstunnel en nu zijn de werkzaamheden dus hervat.

Naar verwachting is de tunnel vanaf december 2021 klaar voor gebruik. Hiermee lijkt er dan eindelijk een einde te komen aan de ellenlange weg richting een beter toegankelijk station.

De reizigerstunnel komt rechts van het station te liggen. De huidige tunnel, aan de linkerkant van het station, zal worden gesloopt. De reizigerstunnel lag al sinds eind 2019 klaar op het bouwterrein naast station Gorinchem. De leverancier had geen ruimte meer om de constructie nog langer op eigen terrein te stallen. Daarop heeft aannemer Ballast Nedam Infra de tunnel opgeslagen op het terrein bij het Gorcumse station.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie