Vlaggen hangen halfstok aan de Sasdijk in Werkendam
Vlaggen hangen halfstok aan de Sasdijk in Werkendam Hannie Visser-Kieboom

Vlaggen halfstok in Werkendam voor slachtoffers van grote brand

6 mei 2021 om 15:00 Overig

WERKENDAM In bijna iedere straat in het dorp Werkendam hangen de vlaggen vandaag halfstok als teken van rouw om de drie dodelijke slachtoffers bij de brand van zondag. Bij Hoogendoorn’s Maritieme Betimmeringen aan de Beatrixhaven brak zondagmorgen brand uit en kwam drie arbeidsmigranten uit Liltouwen om het leven.

Bert Versluis uit Werkendam deed maandag een oproep om vandaag de vlaggen halfstok te hangen ter nagedachtenis aan deze drie mannen. Daar is op grote schaal gehoor aan gegeven. In het dorp zelf hangen vlaggen halfstok, maar ook aan de haven. De gemeente Altena heeft bij alle gemeentelijke gebouwen ook de vlag halfstok hangen.

Ondertussen gaat de inzameling van geld voor de nabestaanden nog steeds door. Zondag begon Susanne Blaauw mett de inzameling voor het getroffen bedrijf; ze had ingezet op een bedrag van 25.000 euro. Inmiddels taat de teller op bijna 32.000 euro. Op de site is te lezen dat het geld wordt overhandigd aan de familie Hoogendoorn, die het zal overdragen aan de familie van de slachtoffers. 

advertentie
advertentie