Gorcum Actief vraagt zich af waarom Gorinchem geen verbodteksten op hondenpoep  gebruikt
Gorcum Actief vraagt zich af waarom Gorinchem geen verbodteksten op hondenpoep gebruikt Onbekend

Heeft Gorinchem meer last van hondenpoep door groei aantal honden?

9 mei 2021 om 18:45 Dieren

GORINCHEM Gorcum Actief wil van het college of bewoners in Gorinchem meer honden hebben aangeschaft. Door de coronapandemie zouden meer gezinnen een puppy hebben aangeschaft. Meer honden leidt tot meer hondenpoep en vraagt om herinvoering van de hondenpoepzakjes.

,,Met de stijging van het aantal honden is ook de hoeveelheid poep op straat, in plantsoenen en op speelplaatsen toegenomen. Er is minder sociale controle, zeker gedurende de periode van de avondklok. De situatie is onhygiënisch voor mensen en ongezond voor andere honden, die zo mogelijk parasieten kunnen oplopen”, zo schrijft raadslid Everdien Haman aan het college. Ze wil dan ook weten hoeveel meer honden zijn aangeschaft en of dat invloed heeft op de inkomsten van de hondenbelasting.

Gorcum Actief ziet vooral in de ochtend rond acht uur dat veel honden in parken en op de stadswallen worden uitgelaten en wil weten of de APV wel gehandhaafd wordt. Ook ziet ze in andere gemeenten acties om hondenbezitters te wijzen op voorschriften over hondenpoep in de openbare ruimte met bijvoorbeeld verbodsteksten op trottoirs en/of – bordjes in plantsoenen en bij speelplaatsen. ,,Zijn dergelijke acties in Gorinchem ook mogelijk om (nieuwe) hondenbezitters te wijzen op hun morele en sociale verplichtingen?”, zo vraagt ze zich af. Ze ziet verder ook graag dat de hondenpoepzakjes weer worden ingevoerd.

advertentie
advertentie