Wethouder Kraaijeveld (links) samen met kinderen van de Jenaplanschool, initiatiefneemster van de zwaaistickers Tineke Advokaat (met mondkapje) en een van de bewoners van verpleeghuis Molenhoek (geheel rechts)
Wethouder Kraaijeveld (links) samen met kinderen van de Jenaplanschool, initiatiefneemster van de zwaaistickers Tineke Advokaat (met mondkapje) en een van de bewoners van verpleeghuis Molenhoek (geheel rechts) Gemeente Gorinchem

Wethouder Kraaijeveld onthult zwaaistickers bij verpleeghuis Molenhoek Gorinchem

19 mei 2021 om 16:27 Overig

GORINCHEM Woensdag 19 mei lanceerde wethouder Eelke Kraaijeveld bij kleinschalige woonvoorziening Molenhoek in Gorinchem de Zwaaisteen-sticker. Met het doorknippen van een lint met gekleurde handjes werd het startsein gegeven voor de introductie van dit initiatief, dat aansluit bij het landelijk initiatief van Zwaaisteen®. 

Wethouder Kraaijeveld: ,,De introductie van de zwaaistickers door het verpleeghuis vind ik een hartverwarmend initiatief. We willen dat iedereen in Gorinchem ertoe doet en we stimuleren samen met partners dat inwoners actief naar elkaar omkijken. Want samen maken we de stad en kunnen we het verschil maken. Ik roep inwoners die langs het verpleeghuis lopen op om even de hand op te steken naar de bewoners. Een simpel gebaar als zwaaien kan al zoveel betekenen voor een ander. Ik hoop dat het initiatief navolging krijgt op andere plekken in de stad.”

PASSANT Verpleeghuis Molenhoek van Rivas is een kleinschalige woonvoorziening in het centrum van Gorinchem aan de Kortendijk 111. Er wonen 18 mensen met verschillende vormen van dementie. Het verpleeghuis is gelegen op een locatie waar veel mensen langslopen. Af en toe steekt een langslopende passant zijn of haar hand op. Toch lopen veel inwoners, jong en oud, aan het verpleeghuis en haar bewoners voorbij zonder dat er contact is. Een gemiste kans vonden medewerkers.

BEVORDEREN CONTACT Een deel van de bewoners zit met name overdag in de woonkamer op de begane grond met uitzicht op de straat waar mensen langs lopen. Om het contact tussen langslopende inwoners van Gorinchem (jong en oud) te bevorderen, hebben medewerkers het idee opgevat om zwaaistickers aan te brengen op de ramen van de begane grond. 

Zwaaistickers zijn raamstickers met een zwaaihand erop en de tekst zwaai je mee. De zwaaistickers die het verpleeghuis nu introduceert, hebben een afbeelding van een gekleurd handje. De handjes op de stickers zijn ingekleurd door kleuters van de Jenaplan school. Verpleeghuis Molenhoek nodigt alle inwoners uit die langs de locatie lopen om even de hand op te steken.

Afbeelding
advertentie
advertentie