Wethouder Hans Tanis (links) en Joost van der Geest reserveerden de eerste fietsen
Wethouder Hans Tanis (links) en Joost van der Geest reserveerden de eerste fietsen Anne Breddels

Opening vervoershub met e-bikes en gewone fietsen bij steiger Riveer Gorinchem

21 mei 2021 om 14:13 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Sinds 20 mei kunnen inwoners en bezoekers van gemeente Gorinchem en Altena eenvoudig met de fiets reizen vanaf de veerboot. Bij de steiger van de veerdienst van Riveer in Gorinchem en Sleeuwijk staat vanaf nu een pop-up hub met e-bikes en gewone fietsen. Deze werd donderdag officieel in gebruik genomen door wethouder Hans Tanis (gemeente Altena) en wethouder Joost van der Geest (gemeente Gorinchem) door de eerste fietsen te reserveren. 

Inwoners en bezoekers van de beide gemeenten kunnen nu ontdekken of een e-bike een alternatief biedt voor de auto. Ook zijn gewone fietsen beschikbaar. Deze zijn een uitnodiging voor de toeristen in de regio om de omgeving op de fiets verder te ontdekken. Doordat de hubs aan beide oevers staan vormen ze een mooie keten. Je kunt te voet met het veer en op de fiets je weg vervolgen.

DE HUB De hub is een plaats waar verschillende vormen van vervoer bij elkaar komen. Het stimuleert deelmobiliteit waardoor de gemeenten werken aan een betere bereikbaarheid. Om bereikbaar te zijn en blijven moeten ze met elkaar nadenken over alternatieven voor de auto. Zo hopen ze dat inwoners en bezoekers ontdekken dat de fiets een prima alternatief biedt. Voor forensen is dit een laagdrempelige manier om de e-bike eens te proberen en mogelijk later zelf aan te schaffen. Het komende jaar bieden de hubs samen 10 e-bikes en 10 gewone fietsen. Daarna wordt gekeken welke behoefte er daadwerkelijk bestaat en welke aantallen het beste aansluiten op de vraag.


FIETS OPHALEN VIA EEN APP Met de app Windmill Bike regel je de reservering en haal je de fiets van het slot. In de app zie je  hoeveel fietsen er op welke locatie beschikbaar zijn. Gebruikers betalen eenmalig het starttarief van 1 euro. Daarna geldt een tarief van €3,50 euro per dag voor een gewone fiets of €7,50 voor een e-bike. De eerste maand geldt er een kennismakingstarief. De fietsen zijn verzekerd tegen schade en diefstal en bij pech onderweg is er service beschikbaar. Op www.windmillbike.nl staat meer informatie.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wethouder Hans Tanis (links) en Joost van der Geest reserveerden de eerste fietsen
Wethouder Hans Tanis (links) en Joost van der Geest reserveerden de eerste fietsen
advertentie
advertentie