'Als ik door de stad loop, komen er allemaal herinneringen in me op.'
'Als ik door de stad loop, komen er allemaal herinneringen in me op.' Fleur van Benten
#WijzijnGorinchem

Sajeda Moradi (23) – Student Communication and Multimedia Design

26 mei 2021 om 10:11 Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie woont er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Sajeda Moradi (23) uit Gorinchem - Student Communication and Multimedia Design.

door Fleur van Benten

,,Vroeger was ik heel verlegen, maar daar merk je nu bijna niets meer van. Ik ben nu heel actief op Instagram en YouTube. Ik zou mezelf niet als influencer beschrijven, want ik zie het meer als een manier om andere mensen te ontmoeten. Ik heb in een paar jaar zulke leuke vriendschappen kunnen maken! Ik post vooral foto’s van mezelf en mijn outfits. Ook voor meisjes met een hoofddoek om inspiratie op te doen voor het stylen van leuke outfits. Dat is uitgegroeid tot waar ik nu ben. Het is wel iets wat ik ernaast doe. Als het groter wordt: top, leuk! Maar studie en werk komen eerst. Het is vooral creatief bezig kunnen zijn in mijn eigen plekje op het internet. Het is ook heel internationaal dus vaak vragen mensen: ‘Hoe is Nederland? Ik wil studeren daar, naar welke steden moet ik?’. Het is echt leuk dat ik mensen daarmee kan helpen.”

AFGHANISTAN ,,Mijn ouders komen uit Afghanistan, maar zelf ben ik er nog nooit geweest. Ik hoor natuurlijk wel verhalen van mijn ouders. Dat is toch anders, want ik ben hier geboren en opgegroeid. Ik zou er graag een keer heen willen gaan en alle plekken zien waar mijn ouders over hebben verteld. Over hun huis daar en de tuin met appel- en perenbomen, de omgeving waar ze zijn opgegroeid. Dat lijkt me heel bijzonder.”

RAMADAN Familie is voor mij heel belangrijk, daarom ben ik blij dat een groot gedeelte van mijn familie zo dichtbij woont. De dagen dat ik met familie ben, zijn mijn gelukkigste dagen. Als ik dan in de auto terug naar huis zit, denk ik bij mezelf: ‘Dit was zo’n leuke dag. Jammer dat het voorbij is!’. Dat soort dagen vallen vaak in de ramadan. Je ziet elkaar dan bijna elke avond, sowieso elk weekend. Dat heb ik echt gemist afgelopen ramadan. Voor het Suikerfeest ben je heel erg veel met familie. Dit jaar hebben we wel gefacetimed, maar toch is dat anders. Normaal zouden we dan bij elkaar thuis komen. Heel jammer. Maar dat is natuurlijk iets wat iedereen nu meemaakt.”

VERBONDEN ,,Ik woon sinds groep zes van de basisschool in Gorinchem en voel me dus ook echt verbonden met de stad. Als ik door de stad loop, komen er allemaal herinneringen in me op: ‘Hier was ik met die persoon’ of ‘Toen deed ik dit’. Ik heb overal wel een herinnering van vroeger.”

Afbeelding
advertentie
advertentie