Afbeelding
qbuzz

Deur-halte taxi, de duurzame en flexibele vervoersservice op bestelling

5 juni 2021 om 08:15 Verkeer en vervoer

GORINCHEM  Voor wie niet zelfstandig bij een bushalte kan komen in de regio Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem wordt de ‘Deur-halte taxi’ aangeboden. De Deur-halte taxi is een duurzame en flexibele vervoersservice op bestelling. De klant bepaalt wanneer hij/zij wordt opgehaald voor de deur en waar hij/zij naartoe reist. De Deur-halte taxi brengt hen naar de dichtstbijzijnde OV-halte en biedt aansluitgarantie op het openbaar vervoer. De Deur-halte taxi is ook te gebruiken vanaf de halte naar huis.

Deze vorm van vervoer is er als sinds Qbuzz in december 2018 het openbaar vervoer in de regio verzorgt. Het is een ideale vervoersvorm voor mensen die slecht ter been zijn en net te ver bij de OV-halte vandaan wonen. Ook rolstoelreizigers of andere hulpmiddelen kunnen mee in de Deur-halte taxi. Geef dit wel even vooraf aan, dan wordt een speciale taxi geregeld en is er extra de tijd om te helpen met de in- en uitstap.

KOSTELOOS TIJDENS PILOT ,,De Deur-halte taxi komt voor in de reisadviezen als je de optie ‘Flexibel Vervoer’ activeert. Hij rijdt speciaal voor jou, dus je moet hem wel vooraf bestellen. Deze bestelling doe je telefonisch, via onze klantenservice, minimaal 1 uur van tevoren. Nu we allemaal weer met het OV mogen en er ook weer meer op uit kunnen bieden we de Deur-halte taxi als pilot en onderdeel van de Corona maatregelen in 2021 kosteloos aan”, aldus een woordvoerder van Qbuzz.

,,Met het inplannen houden we rekening met een eventuele uit- of overstap op het regulier openbaar vervoer en zorgen dat je de aansluiting haalt. We houden je na de bestelling dan ook per e-mail en telefonisch op de hoogte wanneer de Deur-halte taxi onderweg is naar jou. Dan heb jij alle tijd om alvast je schoenen aan te trekken, spullen te pakken en jezelf klaar te maken om de deur uit te gaan.”

Meer informatie op: qbuzz.nl/dmg/reizen/deur-halte-taxi

advertentie
advertentie