Afbeelding
NS

NS en ProRail heten reizigers welkom met gratis zakje zaden op stations Gorinchem en Nieuwerkerk a/d IJssel

4 juni 2021 om 07:58 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Nu reizigers weer welkom zijn in het OV heten NS en ProRail iedereen weer welkom op het station. En omdat duurzaamheid voor beide spoorbedrijven heel belangrijk is, worden de komende dagen op verschillende stations gratis zakjes zaden uitgedeeld. Het zaaiseizoen is volop aan de gang en met deze zaadjes wordt het een nóg kleurrijkere zomer.

Vanaf nu kunnen reizigers weer gebruik maken van het OV en is het advies om drukte te mijden. Dat betekent ook dat het op stations weer levendiger zal worden. NS en ProRail werken er samen aan om stations en hun omgeving groener te maken om insecten en vogels te trekken en de biodiversiteit te stimuleren.

Op stations Gorinchem en Nieuwerkerk aan den IJssel krijgen reizigers morgen zakjes met zaadjes aangeboden om de eigen tuin ook een paradijs voor bijen en andere insecten te maken. In de zakjes zit een mengsel van boekweit, borage, dille, goudsbloem, ganzenbloem, kaasjeskruid, klaproos, korenbloem, mosterd, phacelia, bladrammenas en karwij. allemaal planten en bloemen waar bijen dol op zijn.

STATIONSOMGEVING Onlangs zijn verschillende taluds rond stations ingezaaid. Langs het spoor bij de ingang van onder andere de stations Bodegraven en Dordrecht Stadspolders is een paar duizend vierkante meter grond ingezaaid met bloemrijke bijenmengsels.

De komende week worden er op stations in het hele land gratis zakjes uitgedeeld. 

advertentie
advertentie