Afbeelding
Politie Oost-Nederland

Burgemeester sluit woning in Gorinchem die onterecht werd gebruikt als sekshuis

4 juni 2021 om 21:30 Misdaad

GORINCHEM - Burgemeester Melissant heeft op 4 juni een woning aan de Hellebardierstraat met spoed gesloten. De spoedsluiting geldt voor twee weken. De woning was niet als woonruimte in gebruik, maar werd al langere tijd onvergund gebruikt als seksinrichting. Dit is in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Gorinchem. Met de sluiting herstelt de burgemeester de openbare orde en de woon- en leefsituatie.

De sluiting volgt op een controle. Deze vond plaats naar aanleiding van advertenties op internet waarin seksuele diensten tegen betaling werden aangeboden. Ook was er sprake van overlast voor omwonenden. De controle was een samenwerking tussen de gemeente en het Controleteam Prostitutie en Mensenhandel van de Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie.

Burgemeester Melissant: ,,Samen met de politie, het OM, onze partners en de inwoners werken we aan een veilig Gorinchem. Onvergunde prostitutie ondermijnt de veiligheid en leefbaarheid van onze stad. De aanpak van dit soort malafide praktijken is voor mij dan ook een speerpunt.”

Op 4 juni zijn de ramen en deuren afgesloten, de sloten vervangen en is het pand verzegeld. Op de woning zijn brieven aangebracht. Niemand mag het pand meer in of er aanwezig zijn. Alleen personen met een dringende reden mogen na uitdrukkelijke toestemming van de burgemeester het pand nog betreden.

Wie (drugs)overlast ervaart of hennepteelt of andere illegale activiteiten vermoedt, kan dat melden via dewijkagent(en) 0900-8844 of www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten. Bij spoed kan altijd 112 worden gebeld of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

advertentie
advertentie