Het voormalige Syndionpand aan de Keizerstraat
Het voormalige Syndionpand aan de Keizerstraat Google streetview

Daklozenopvang voor gezinnen in de Keizerstraat in Gorinchem

10 juni 2021 om 13:35 Maatschappelijk

GORINCHEM Het voormalige Syndionpand op Keizerstraat 4-6 wordt ingericht voor de opvang van dakloze gezinnen. Voor een periode van vijf tot tien jaar komen zeven reguliere opvangplaatsen voor gezinnen en één crisisopvangplaats in het pand.

In maart stelde Groen Links raadslid Rutger van Breemen al vragen over de daklozen opvang in de gemeente Gorinchem. Daklozen waren vooral aangewezen op centrumgemeente Dordrecht, terwijl Van Breemen liefst opvang in de stad wilde. Hij constateerde zelf dat het aantal daklozen toenam. De gemeente heeft nu in overleg met Poort6 en het Leger des Heils gezocht naar geschikte locaties, vanwege een tekort aan plaatsen in de regio voor met name gezinnen. Zij worden nu vaak tijdelijk in een hotel of vakantiepark opgevangen. 

,,Voor deze gezinnen is het juist belangrijk dat zij in een stabiele woonomgeving worden opgevangen en zo tot rust kunnen komen om daarna met begeleiding aan hun maatschappelijk herstel te kunnen werken”, zo schrijft het college aan der aad. De planning is dat, na afronding van de interne aanpassingen, de opvang in het vierde kwartaal van 2021 kan starten. De communicatie over de realisatie van het project Keizerstraat is in handen van het Leger des Heils en Poort6. De omwonenden zijn eveneens door het Leger des Heils en Poort6 geïnformeerd.

advertentie
advertentie