Marijke Snoek: ,,Ik ben ook wel echt van de klanten."
Marijke Snoek: ,,Ik ben ook wel echt van de klanten." Fleur van Benten

Wij zijn Gorinchem (5): Marijke Snoek - Eigenares Snoek&Snoek

15 juni 2021 om 10:57 Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie woont er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Marijke Snoek (54) – Eigenares Snoek&Snoek 

,,Ik ben spontaan chaotisch, vindingrijk en ik heb altijd nieuwe ideeën. Ook ben ik positief. Als er iets is, probeer ik te denken: ‘hoe kunnen we dit oplossen?’. Dat is wel later pas gekomen. Als je ouder bent, denk je: ‘het heeft geen nut om hier lang in te blijven hangen, we gaan door’. 

Het enige wat ik mis, dat is altijd tijd. Ik kom elke dag wel tijd te kort. Van mij mag er dertig uur in één dag zitten. Dan kwam het allemaal beter uit! Eigenlijk plan ik teveel voor op een dag, daardoor ben ik altijd bezig. Ik kan me niet heugen dat ik een middag op de bank heb gezeten en niets heb gedaan.

OVERLEVEN Zelfs niet in de coronatijd, want we waren de hele tijd bezig met overleven. Dan was je dingen aan het verzinnen, aan het uitwerken, terug naar de zaak.
Mensen appten ook vaak nadat ze hun eten vanuit huis hadden besteld. Dan kreeg ik een foto of een berichtje met: ‘Zodra het kan, komen we weer langs!’. Nou dat vind ik zo aardig! Ik ben ook wel echt van de klanten. Met de mensen zelf is het leukst. Ik ben altijd benieuwd naar mensen. Dan maak ik een praatje en komt er vanzelf een verhaal!

TROTS OP GORINCHEM Ik ben trots op Gorinchem, maar ik denk dat er nog wel veel meer kan in de stad. Zoals de leegstand van de winkels, daar zou je veel mee kunnen doen. Gekke dingen bedenken, dat trekt toch ook weer mensen. Zo zet je de stad op de kaart. Als je niets speciaals hebt, trekken mensen naar de grote stad. Vooral ook de jongeren, want voor hen is hier bijna niets. We moeten wel zorgen dat mensen hier blijven en ook hier naartoe komen!

Mijn gezin maakt me het gelukkigst. We doen alles samen en dat vind ik gewoon super. We zijn heel close, zeker nu ook in de coronatijd natuurlijk. Er wordt veel geappt en gekletst, iedereen weet alles van elkaar. We zijn dan ook vaak samen op mijn favoriete plekje in de stad: mijn eigen restaurantje!”

Afbeelding
advertentie
advertentie