Marije Buursink, directeur-bestuurder van Poort6:
Marije Buursink, directeur-bestuurder van Poort6: Poort6

Bewoners rond Schrijverslaantje krijgen voorrang bij verhuizing

14 juni 2021 om 17:03 Wonen

GORINCHEM De bewoners van 130 woningen in het Schrijverslaantje, de Marinus Spronklaan, Van Gochstraat, H.P. de Biestraat en Abraham Kemplaan in de Haarwijk kunnen vanaf 1 november met voorrang verhuizen naar een andere woning. Dat staat in een brief die Poort6 hen vorige week stuurde over de toekomst van hun woning.

Tijdens de laatste raadsvergadering stelde SP raadslid Eva Dansen vragen over de brief aan de bewoners. Poort6 laat weten dat de brief geen verrassing voor de bewoners was. ,,Plannen voor nieuwbouw of ingrijpende renovatie op deze locatie zijn er al geruime tijd. Vorig jaar startte Poort6 een nieuw onderzoek naar meerdere woningen in de Haarwijk en Gildenwijk. Ook de 130 woningen in het Schrijverslaantje e.o. maken hier onderdeel van uit. Dat onderzoek is nog niet helemaal klaar. Maar wij vonden het belangrijk om de bewoners van deze 130 woningen duidelijkheid te bieden”. Poort6 stelt dat voor deze woningen maar twee mogelijkheden zijn. De woningen slopen en vervangen door nieuwbouw. Of heel ingrijpend renoveren. In beide gevallen kunnen de bewoners niet in hun woning blijven wonen. Dat betekent dat zij moeten verhuizen naar een andere woning.

SOCIAAL PLAN In de maanden juli, augustus en september gaan medewerkers van Poort6 bij alle bewoners langs voor een persoonlijk gesprek. Om uit te leggen hoe alles werkt, input op te halen voor het sociaal plan en de woonwensen te bespreken. En uiteraard ook om vragen te beantwoorden. Vanaf 1 november kunnen de bewoners met voorrang en een verhuiskostenvergoeding verhuizen naar een andere woning. De verhuiskostenvergoeding is 6300 euro, zo liet wethouder Ro van Doesburg in de raad weten op vragen van raadslid Dansen. ,,Bij het opstellen van het sociaal plan betrekken we ook Huurdersvereniging HP6. Een deel van de afspraken die hierin komen te staan, is al bekend. De basis hiervoor is in 2018 vastgelegd in het reglement sloop, renovatie en dringende werkzaamheden”, zo laat Inge Vrieling van Poort6 weten. De woningcorporatie Poort6 trekt 1,5 tot 2 jaar uit voor het verhuizen van alle bewoners. Leegkomende woningen worden zoveel mogelijk tijdelijk verhuurd.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie