Leon Karreman.
Leon Karreman. Privé

Piazza Menswear: ‘We gaan vol gas vooruit!’

23 juni 2021 om 19:07 Overig

GORINCHEM Op 5 oktober opende Leon Karreman samen met zijn dochter Emma, een herenmodewinkel in het Piazza Center, Piazza Menswear. Het is een roerige tijd geweest door corona, maar de twee zien de toekomst vol positiviteit in.


door Eline Lohman


Voorheen heeft vele jaren Van Rijswijk Mode op de plek van Piazza Menswear gezeten. Naast Van Soest Menswear, die al bijna 40 jaar in de Arkelstraat gevestigd is, is dit de tweede winkel in Gorinchem van Leon. Hier is een ander assortiment te vinden dan bij Van Soest Menswear, maar wel met dezelfde service en gezelligheid.


Nieuwe collectie
Na slechts twee maanden open te zijn geweest, moest in verband met de zich verspreidende corona-epidemie op 15 december de winkel gesloten worden. Leon en Emma: “Heel vervelend en frustrerend, maar dit gaf ons de tijd om de winkel en het assortiment goed tegen het licht te houden en weer open te gaan met een volledig nieuwe voorjaarscollectie.”


Grote kansen
Want de blik staat altijd gericht op de toekomst en die zien Leon en Emma rooskleuring in. ,,We zien de toekomst positief tegemoet. We denken dat er grote kansen liggen op het gebied van fysieke winkels ten opzichte van online kopen. Op internet kopen heeft een grote vlucht genomen, maar dit stabiliseert zich. Mensen missen het recreatief winkelen en het advies voor de juiste maat en gaan dan toch liever naar een fysieke winkel toe. Zeker als je naast je boodschappen even een mooie jeans of shirt wil kopen loop je snel even binnen bij ons. Het gratis parkeren helpt ook mee. Voor vrouwen die iets mee willen nemen voor de man zijn we erg makkelijk. Is een artikel toch niet goed, dan betalen we direct het geld terug. Deze service waardeert de klant ten zeerste, merken we.”


Merken
De vertrouwde merken zijn te vinden in het pand, aangevuld met nieuwe merken zoals PME Legend, Vanguard, Lyle & Scott en Replay. Broeken, jeans, shirts, pullovers tot vier keer maat XL – het is er allemaal te vinden en meer. Van Rijswijk Mode was de grootste Meyer broeken dealer van Zuid-Nederland en wordt voortgezet bij Piazza Menswear. In de winkel zijn altijd honderden Meyer broeken op voorraad. Zo kan een nog bredere doelgroep genieten van de herenkleding van de Gorcumse zaak. Verder biedt de winkel een gratis vermaakservice en het klantenspaarsysteem dat er voorheen bij Van Rijswijk Mode was, is opnieuw ingevoerd.


Centraal punt
Voor die mooie kleding is genoeg ruimte, want het pand is maar liefst 250 m2 groot. De zaak is bijna niet te missen, want Piazza Menswear zit op een centraal punt in het winkelcentrum: op een hoek, op het binnenplein. Het is de enige herenmodewinkel die het Piazza Center rijk is. Leon en Emma: “Piazza Menswear is een gezellige herenmodewinkel in een prachtig winkelcentrum waar je op een relaxte manier de juiste outfit kan vinden. We zijn open van maandag tot zaterdag, op zondag zijn we gesloten – kom gerust eens langs bij Piazza Menswear!”

advertentie
advertentie