Afbeelding
GeoFort

Museum GeoFort Herwijnen is weer open

24 juni 2021 om 15:10 Historie

HERWIJNEN Museum GeoFort in Herwijnen mag weer helemaal open. Alle binnenactiviteiten over de toekomst van de planeet aarde zijn nu ook weer te beleven. Afgelopen tijd heeft men kunnen werken aan nieuwe exhibits. Ook het pannenkoekenrestaurant is weer open. 

Er is genoeg voor een hele dag samen met de familie spelen, speuren en ontdekken. Bijvoorbeeld: 

Energy Bike

Probeer energie voor je eigen huishouden bij elkaar te fietsen… Je merkt al snel dat je hulp nodig hebt van vele duizenden fietsers om 1 dag in een warm en verlicht huis te kunnen wassen, koken en gamen! 

Future Green Screen

Maak een foto van jezelf in onze ‘Green Screen’ ruimte en kies zelf hoe jouw toekomst eruit gaan zien. Denk je dat er straks veel meer woestijn zal zijn op de wereld door klimaatverandering? Of denk je juist dat we meer bossen gaan planten om de aarde te redden? 

Energietransitiespel

Kies zoveel mogelijk duurzame energiebronnen, maar zorg ook voor een goed evenwicht tussen het energieverbruik in de wijk en het aanbod. Je kunt daarom ook kiezen voor het besparen van energie door je huis te isoleren of door zuinige apparaten te kiezen. 

Nieuw klimaatdoolhof

GeoFort heeft een geheel nieuw doolhof gerealiseerd over de klimaatverandering. Je baant je een weg door de thema’s hitte, overstroming, droogte en zeespiegelstijging. Je wordt ondergedompeld in vele kaarten en grafieken en kan het doolhof alleen verlaten door de juiste code te vinden op basis van de klimaatvragen. 

Interactieve zandtafel

Behalve de nieuwe museumonderdelen zijn ook de ‘oude vertrouwde’ exhibits weer toegankelijk voor het publiek, waaronder de lift naar het diepste punt in de aarde, de zandtafel waar je vulkanen kunt maken, de 4D Globe en de aardbevingstafel.

 Speurtuin

GeoFort heeft behalve binnenactiviteiten ook vele buiten speuractiviteiten. Zo is er de uitgebreide vleermuispeurtuin, je kunt torens bouwen van bamboe, er is een waterspeelplaats, een zelf-bouw-doolhof en nog veel meer.

 Minecraft Workshop

Veel kinderen hebben in het Corona-tijdperk hun eigen huis gebouwd in de Nederlandversie in Minecraft genaamd GeoCraftNL. In de workshop op het GeoFort leren niet alleen de kinderen, maar ook de ouders hoe goed Minecraft is voor de navigatie-vaardigheden

 Rondleidingen

De enthousiaste gidsen geven je graag een rondleiding over het oude forteiland van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Kom meer te weten over het verleden en ervaar hoe GeoFort het fort nu inzet. 

Roeibootjes

Een rondje fortgracht varen is maar liefst een kilometer! Geniet met het hele gezin van het zicht op het monumentale forteiland vanuit het water. Voor 15 euro kan je 50 minuten varen. Het forteiland is groot en corona-proof gemaakt. In de binnenruimtes zijn mondkapjes verplichten, buiten niet. 

De nieuwe museumonderdelen heeft GeoFort kunnen ontwikkelen dankzij het VSB-fonds en Kickstart Cultuurfonds. Dit laatste fonds heeft speciaal geld beschikbaar gesteld aan musea om Corona-proof te worden. GeoFort heeft daartoe 300 vierkante meter vergaderzaal omgebouwd tot museumzalen. ,,Het is daarom fijn dat we nu eindelijk ook publiek mogen ontvangen in deze nieuwe ruimtes!”

Boek je tickets online via www.geofort.nl

advertentie
advertentie