Katja en Raisa (rechts) maken nog altijd kans op een Olympisch ticket
Katja en Raisa (rechts) maken nog altijd kans op een Olympisch ticket Rene van der Giessen

Werkendamse beachvolleybalster Raïsa Schoon in de race voor laatste ticket naar Tokio

25 juni 2021 om 10:10 Volleybal

DEN HAAG De Werkendamse beachvolleybalster Raïsa Schoon (19) is samen met haar partner Katja Stam doorgedrongen in de halve finales op de CEV Beach Volleyball Continental Cup Final in Den Haag. De vrouwen moesten via een golden set langs Spanje. 

Katja Stam en Raïsa Schoon troffen donderdag het eerste team van Spanje, de ervaren Amaranta Fernández Navarro en Angela Lobato Herrero. Met direct twee blocks van Katja Stam namen de Nederlandse vrouwen een ruime voorsprong in de eerste set. Ze zetten de druk vol op de Spaanse dames en met 21-12 pakten ze de openingsset. In de tweede set walsten ze nogmaals met 21-13 over hun tegenstanders heen en dwongen voor Nederland de golden match af.

Daarin speelde Stam / Schoon tegen een gemixt Spaans team, Amaranta van het ene team, Soria van het andere. Ze openden de wedstrijd met twee aces en konden Stam en Schoon tot 7-7 afhouden. Daarna maakten ze geen schijn van kans meer. Raïsa Schoon lepelde vrijwel alles op in het achterveld en maakte het keer op keer af met prachtige geplaatste ballen. Met 21-17 en 21-12 wonnen de jonge Nederlandse beachvolleybalsters en zorgden daarmee ervoor dat ook zij morgen in de halve finales van het OKT staan.

In die halve finale nemen ze het vanavond op tegen Noorwegen. Om 18.00 uur neemt Stam / Schoon het op tegen Lunde / Olimstad.

De wedstrijden zijn vanaf 16.45 uur live te zien bij Ziggo Sport, op kanaal 14 en via Ziggo Sport Select. De wedstrijden overdag zijn ook te bekijken via EuroVolley.tv (€ 4,99 per maand).

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie