Katja en Raïsa maken nog altijd kans op een Olympisch ticket
Katja en Raïsa maken nog altijd kans op een Olympisch ticket Rene van der Giessen

Werkendamse beachvolleybalster Raïsa Schoon nog steeds in race om Olympisch ticket

26 juni 2021 om 09:32 Volleybal

DEN HAAG In navolging van de Nederlandse mannenploeg heeft ook het Nederlands vrouwenteam zich geplaatst voor de finale van het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) beachvolleybal in Den Haag. Oranje versloeg na een spannend duel Noorwegen met 2-1.

Bij dit OKT gaat het om landenwedstrijden, waarbij twee teams van een land ieder een wedstrijd spelen tegen teams van het andere land. Als een team van elk van de twee landen wint, en het dus 1-1 is, volgt een golden match. Marleen Ramond-Van Iersel en Pleun Ypma wonnen de eerste partij tegen Sunniva Helland-Hansen en Ane Hjortland met 2-1: 15-21 21-17 17-15. Daarna moesten Raïsa Schoon uit Werkendam en Katja Stam hun meerdere erkennen in Ingrid Lunde en Emilie Olimstad: 0-2 (20-22 15-21). In de ‘golden match’ namen deze twee Nederlandse vrouwen revanche op het Noorse koppel: 2-1: 21-18 18-21 16-14.

BESLISSENDE WEDSTRIJD Marleen Ramond-Van Iersel en Pleun Ypma spelen zaterdag vanaf 12.15 uur in de finale tegen Rusland. Mochten de Nederlandse vrouwen het OKT winnend afsluiten dan zullen de twee teams komende zondag een onderlinge wedstrijd spelen om te bepalen welk duo Oranje vertegenwoordigt bij de Spelen in Tokio.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink verzekerden zich ruim een maand geleden al van een olympisch ticket.

Eerder op de avond plaatste de Nederlandse mannenploeg zich in Den Haag al voor de finale. Oranje speelt zaterdag om 16.15 uur tegen Zwitserland. Indien Nederland het OKT bij de mannen wint, zal het olympisch ticket naar Christiaan Varenhorst en zijn vaste speelpartner Steven van de Velde gaan. De laatste is nog niet helemaal hersteld van een blessure en moest daardoor afzeggen voor het strandtoernooi in Den Haag. Ruben Penninga vervangt hem.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben al een olympisch ticket op zak.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie