Culturele Zondag met nieuwe exposities

1 juli 2021 om 00:27 Lokaal Deel je nieuws

In de Gasthuisstraat 34 is een nieuwe galerie met de toepasselijke naam ’t Hart Expo. Ze openen met werken van OutsidersArt Syndion. Deze kunstenaars met een beperking laten zien hoe zij aankijken tegen het thema ‘jezelf kunnen zijn’. Verder openen twee locaties sinds lange tijd weer hun deuren. In de Grote Kerk is een tentoonstelling met het thema ‘Licht’ van de cursisten van ‘Ateliers voor Inspiratie’ o.l.v. Neeltje Alblas. Ook de Caponnière opent de deuren met maritieme werken van Teun Verduin die ons doen verlangen naar heerlijke vakanties.

In galerie ‘Sterke Kunst’ in de Burgstraat 19 exposeert Karen Bruggeman eigen werk. Zij combineert gevonden voorwerpen met fotografie en andere technieken. Op nummer 13 exposeren in galerie De Burgpoort zeven kunstenaars met verschillende technieken, zodat de bezoeker een rijke variatie aan kunstwerken kan bekijken. In ‘De Weverij’ van Studio Roodenburg op de Langendijk 73 vinden ambachtelijke demonstraties plaats aan de weefgetouwen. In galerie Kunst bij Karel op de Langendijk 88 is er een ‘ouderwetse’ opening met een hapje en een drankje. Joyce Westerink exposeert prachtige objecten in de vorm van kunstzinnige jurken. Keramiste Jacqueline Tijssen presenteert steden en huizen op wielen. In molen ‘De Hoop’ is nog de expositie te zien van Frits Zillig. Hij maakt figuratieve objecten met lood en zink.

Recht op verzet

In het Gorcums Museum is ‘Een monument voor de BKR’ verlengd over de spraakmakende Beeldende Kunstenaars Regeling. Nieuw is een verrassende tentoonstelling ‘Recht op verzet’ waarin historische prenten en uitspraken van Hugo de Groot een dialoog aangaan met het werk van hedendaagse kunstenaars. Daarnaast kan men de vaste historische collectie en de martelaren van Gorinchem bezoeken. In het Hendrick Hamelmuseum is naast de vaste collectie over de Gorcumse zeevaarder een kleine expositie over de polder en de oud Hollandse waterlinie. Ed Giskes geeft daar uitleg bij. Ook geopend maar zonder expositie is ‘Toets’, atelier voor clavecimbelbouw met uitleg door Boudewijn Verhoef.

Theater Peeriscoop en het Zevende Huis hebben zomersluiting. De Kruitmagazijnen en het Stiltecentrum ‘In de Toren’ wachten nog even voordat ze open gaan. Dat geldt ook voor het Gorcum vertelt café. Actuele informatie en adressen: www.culturelezondaggorinchem.nl

advertentie
advertentie