Afbeelding
Veteranendag.nl

Roep om Witte Anjer Perkje in Gorinchem als eerbetoon aan veteranen

2 juli 2021 om 07:51 Overig

GORINCHEM Het CDA Gorinchem heeft het college van B en W gevraagd of er in Gorinchem een zogenaamd Witte Anjer Perkje kan komen. Dit als symbool voor erkenning en waardering van veteranen. 

Elk jaar vindt op de laatste zaterdag van juni Veteranendag plaats: een dag waarbij Nederlanders waardering en erkenning tonen voor diegenen die hun leven op het spel zetten in oorlogssituaties of andere operaties. Het Nationaal Comité Veteranendag deed eerder een oproep om een Witte Anjer Perkje aan te leggen als symbool voor erkenning en waardering van veteranen. Dit veldje witte anjers bloeit voorafgaand in de weken aan Nederlandse Veteranendag en is daarmee een levend eerbetoon aan de veteranen.

In verschillende gemeenten werd het Witte Anjer Perkje geopend door bestuurders in aanwezigheid van lokale veteranen en inwoners. CDA Gorinchem is enthousiast over dit gebaar en hoopt dat de gemeente gehoor heeft aan de oproep van het comité. In schriftelijke vragen aan het college vraagt CDA zich af of het college zich erin kan vinden ,,dat het een mooi gebaar zou zijn als ook in Gorinchem een Witte Anjer Perkje wordt aangelegd”.

advertentie
advertentie