Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Gorinchem plakt stickers tegen plaatsen afval naast containers

13 juli 2021 om 07:46 Maatschappelijk

GORINCHEM Afgelopen week plaatste wethouder Joost van der Geest van de gemeente Gorinchem de eerste nieuwe stickers op de containers voor restafval en papier. De stickers laten zien dat het plaatsen van afval naast de container niet mag. Het is een eerste actie die hoort bij een campagne om de straten schoon te houden. 

Regelmatig staat er veel grof huishoudelijk afval of papier naast afvalcontainers in de stad. De zogenaamde bijplaatsingen. Inwoners zetten het naast de containers terwijl dat niet is toegestaan. Het gaat vooral om grof huishoudelijk afval dat naast de containers belandt. Grof huishoudelijk afval is met name afgedankte huisraad, die niet meer geschikt is voor de kringloopwinkel. Inwoners kunnen grof huishoudelijk afval wegbrengen naar een afvalbrengstation of het gratis thuis op laten halen.

JAARLIJKS 100.000 EURO Wethouder Joost van der Geest: ,,We willen inwoners nog beter wijzen op het feit dat bijplaatsingen niet zijn toegestaan. Het kost ons jaarlijks circa € 100.000 om de straten rondom de containers schoon te houden. We hopen met de campagne inwoners bewust te maken: afval hoort niet naast de containers. En wil je het kwijt? Dan maak je eenvoudig een afspraak om het gratis op te laten halen.” 

NIEUWE AFVAL EN GRONDSTOFBELEID Op verschillende plaatsen in de stad zijn de eerste stickers op containers geplaatst. Als dit effect heeft, worden er meerdere containers voorzien van de stickers. De stickers zijn onderdeel van een bredere voorlichtingscampagne. Het loopt vooruit op de nieuwe uitgangspunten van het nieuwe afval- en grondstoffenbeleid waar ook extra aandacht is voor voorlichting en handhaving. 

WAARDLANDEN APP Mochten inwoners grof huishoudelijk afval gratis thuis willen laten ophalen, dan is een afspraak  snel gemaakt op www.waardlanden.nl of download de Waardlanden app. Wie het afval zelf naar een afvalbrengstation brengt, kan voor de openingstijden en het reserveren van een gratis aanhangwagen ook terecht op de site en via de app.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie